Home , Dünya , Hindistan’da Maoistler hükümete 48 saat daha süre verdi

Hindistan’da Maoistler hükümete 48 saat daha süre verdi

maoistlerden_hukumete_uyariHindistan’da Maoistler kaçırılan Üç Telegu Desam Parti liderinin serbest bırakılması karşılığında boksit madeni projesinin durdurulması için Eyalet Hükümeti’ne verdikleri süreyi 48 saat daha uzattıklarını açıkladılar.

Maoistler Visakha Agency Bölgesi’nde yaptıkları basın açıklamasında, kaçırılan Üç Telegu Desam Parti liderinin serbest bırakılması karşılığında boksit madeni projesinin durdurulması için Eyalet Hükümeti’ne verdikleri süreyi 48 saat daha uzattıklarını açıkladılar. İlk verilen tarih Pazartesi (12 Ekim) idi. Maoistler ayrıca Eyalet Hükümetinden, Andra-Odisha Sınır bölgesinde ki tüm tarama operasyonlarını durdurması ve iki gün içinde madencilik önergesini iptal ettiğini açıklamasını da talep ettiler.

 

“Kabileler üzerindeki baskıya son verin”

Hükümetin bu tehdidi göz ardı etmesi durumunda sonuçlarının korkunç olacağı konusunda uyarıda bulunan Maoistler bir hafta önce Mukkali MaheshMamidi Balayya Padal ve Vandalam Balayya isimli üç aşiret liderini kaçırmış, Malkangiri SP Mitrabhanu Mahapatro ve Visakha Rural SP Koya Praveen’a karşı yolsuzluk suçlamalarını doğrulamışlardı.

Hindistan Komünist Partisi (Maoist) [CPI (Maoist)] Doğu Bölgesi lideri Ramana Pazartesi günü Visakha Agency bölgesinde, Eyalet Hükümetinin AOB alanlarındaki kabilelere karşı yürüttüğü saldırıları durdurmasını talep eden bir basın açıklaması yaptı. Visakha Kırsalındaki polislerin Balapam bölgesindeki Gillelabanda, Sabbapalli ve Taddipalli kabilelerinden 35 kişiyi yasadışı tutuklayarak haklarında dava açtıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

 

“Karakollaşma ve ajanlaştırma son bulsun”

Ramana ayrıca Agency bölgesindeki Korukonda, Jerrela (Kerela), Sapparla ve Darakonda köylerinde Eyalet Hükümeti tarafından kurulacak polis karakollarının da durdurulmasını gerektiğinin altını çizerek “Tüm bu çabalar kabilelerin değil boksit şirketlerinin yararınadır” dedi.

Ramana Visakha Kırsal Polisinin Naxal kolunun muhbir ağını güçlendirdiğini de iddia ederek “Onların Agency’de yaşayan kabileleri tartakladıklarını, bu davranışlarını düzeltmezlerse Halk Kurtuluş Gerilla Ordusu (PLGA)’nın onlara gereken dersi vereceği” uyarısında bulundu. (Kaynak: isyandan.org)