Home , Haberler , Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı :‘ÜZERİNE BASILAN KÜRT HALKININ ONURUDUR’

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı :‘ÜZERİNE BASILAN KÜRT HALKININ ONURUDUR’

agitBEHDiNAN-20-08-2014- Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun Lice’de Mahsun Korkmaz büstünü kaldırma saldırısında halkın daha fazla zarar görmesini önlemek üzere gerilla güçlerinin müdahalede bulunduğunu duyurdu.

Komutanlık, bölgedeki gerilla güçlerinin, kuşatma altına alınan halkın ‘daha fazla kayıp vermemesi için” 5 koldan müdahalede bulunduğunu belirterek, “Yapılan bu müdahalede bazı zırhlı araçlar ve 2 helikopter darbelenirken, yaşanan çatışmalarda Türk ordu güçlerinden bazı kayıpların yaşandığı gözlenmiştir” dedi.

Türk ordusu tarafından ‘Şehit Amed & Şehit Hêvîdar Şehitliği’nde  saldırının hava desteği ile 3 bin asker tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Komutanlık, saldırıda Mahsun Korkmaz büstünün indirilerek büstün üzerine askerlerce basılmasını “Kürt halkının onuruna, şerefine, haysiyetine yapılmış büyük bir saldırı ve hakarettir” diye tanımladı.

Komutanlık, “AKP hükümeti ve Türk devleti bilmeli ki özellikle Lice’de yapılan her sivil-siyasi etkinlikte bir Liceli gencimizi şehit etmesi karşısında halkımız ve hareketimiz sessiz kalmayacaktır” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

‘HAVA DESTEKLİ 3 BİN ASKERLE SALDIRI YAPILDI’

Yurtsever Lice halkımız, yerel düzeyde ve kendi emeğiyle, şehir veya ovada değil, daha çok gerillanın denetim sahası olan kırsal alanda şehitleri için yaptığı Şehit Amed & Şehit Hêvîdar Şehitliği’ne 15 Ağustos’un yıldönümü vesilesiyle büyük komutan Agit (Mahsum Korkmaz) arkadaşın büstünü dikmiştir. Bu büstün yerleştirilmesi yerel inisiyatifle ve doğal bir biçimde, halkımızın kendi değerlerine bağlılığının bir gereği olarak düşünülmüş ve yapılmıştır. Ancak halkımızın büyük değer biçtiği bu önder devrimcinin anısının yaşatılmasını hazmedemeyen Türk devlet makamları tarafından bu büstün kaldırılması talimatı verilmiştir. Bu talimatı uygulayan güç, sadece büstün indirilmesine gitmemiş, adeta bir taarruz yapar gibi şehitliğe saldırmıştır. Çok sayıda zırhlı araç ve 4 kobra tipi helikopterin desteğinde 3 bin asker tarafından yapılan bu saldırı bir katliamı hedeflemiştir. Bu güç, içinde yaşlıların, çocukların ve kadınların çoğunlukta olduğu sivil halkımıza karşı silahlarla ateş etmiştir. Bu saldırı sırasında Mehdin Taşkın adındaki gencimiz şehit edilirken, çok sayıda insanımız da yaralanmıştır. Darbe almayanlar ancak camiye girerek ve değişik yerlerde saklanarak kurtulabilmişlerdir. Aynı zamanda getirilen kepçe, dozer gibi iş araçlarıyla şehitliğin tümden tahrip edilmesi hedeflenmiştir.

‘GERİLLA 5 KOLDAN MÜDAHALE BULUNDU’

Yaşanan bu şahadet ve yaralanmaların haberini alan bölgedeki gerilla güçlerimiz, havadan helikopterlerle ve karadan zırhlı araçlarla kuşatılan şehitlikteki halkımızın daha fazla kayıp vermemesi için 5 koldan müdahale etmiştir. Türk ordusunun halka karşı ateşinin durdurulmasını ve şehitliğin tümden tahrip edilmesini önlemeye çalışmıştır. Yapılan bu müdahalede bazı zırhlı araçlar ve 2 helikopter darbelenirken, yaşanan çatışmalarda Türk ordu güçlerinden bazı kayıpların yaşandığı gözlenmiştir. Bunun üzerine Türk ordu güçleri Şehitliğin tümünü tahrip edemeden alandan çekilmiştir.

‘SAVUNMASIZ HALKA AĞRI SİLAHLARLA SALDIRI GÖRÜLMELİ’

Bu olayda Kürt halkının provokasyon yaptığından bahsedenler öncelikle Türk ordusunun sivil ve savunmasız halka karşı ağır silahlar desteğinde yaptığı saldırıları görmelidir. Esas provokasyon bu tarz bir müdahalenin yapılmasıdır.

Diğer yandan eğer gerçekten Kürt sorununun demokratik çözümü gelişecekse ve bu yönlü iyi şeylerin olacağından bahsediliyorsa, Kürt halkının kendi değerlerine özgürce sahip çıkmasından niye bu kadar rahatsız olunuyor! Eğer halkımız inandığı değerlere sahip çıkamayacaksa, kırsal alanın ücra bir yerindeki şehitliğine özgürlük mücadelesinde sembolleşen ölümsüz komutan Agit yoldaşın anıtını bile dikemeyecekse, sözü edilen bu çözüm nasıl bir çözüm olacaktır! Bir şehitliğin içine bir şehidin anıtının konulmasına bile tahammül göstermeyen bir devletin, çözüm sürecini nasıl geliştireceği yönündeki kuşkuların arttığı açıktır. Eğer çözüm gelişecek ve Kürt halkının özgür iradesi tanınacaksa, özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiş bir önder militanın büstünü yapıp şehitliğe dikmek çok sıradan bir şey değil midir!

‘ÜZERİNE BASILAN KÜRT HALKININ ONURUDUR’

Diğer yandan ölümsüz komutan Agit yoldaşın büstünün indirilmesinden sonra yoldaşımızın büstünün kafasına basarak poz veren ve bunu medya organlarına dağıtan askerin yaptığı şey Kürt halkının onuruna, şerefine, haysiyetine yapılmış büyük bir saldırı ve hakarettir. Orada üzerine basılan Kürt halkının onurudur. Kürt halkı bunu hiç bir zaman unutmayacaktır. Her fırsatta bizden kendi değerlerine saygı göstermemizi isteyenler, bizim değerlerimizi böyle ayak altına alırlarsa, nasıl ortak yaşamı oluşturacağız! Bu zihniyeti taşıyan, Kürt halkının değerlerini ayaklar altına alan, ‘büstü indireceğiz’ diye çoluk-çocuk demeden halka ateş ederek alana giren bir askeri gücü halkımız nasıl dost görecektir! Agit arkadaşın indirilen büstünün kafasına basılması olayı sıradan bir olay değildir. Halkımız hiç bir yerde bu alçakça hakarete karşı sessiz kalmamalı, her yerde kitlesel tepkisini ortaya koymalı ve hesap sormalıdır. Halkımız, bunu bilinçli, örgütlü ve anlayışımıza uygun bir biçimde yapacağına inanıyoruz.

‘UYARI AMAÇLI BAZI MİSİLLEME EYLEMLERİ YAPILDI’

Bu olayı duyan gerilla güçlerimizden değişik birimler dün bazı misilleme ve uyarı amaçlı eylemsel pratikler içine girmişlerdir. Burada esas amaç, sürecin ruhuna ters düşen girişimlerin ve halkımız ile halkımızın değer yargılarına karşı fütursuzca geliştirilen saldırıların durdurulmasıdır. Gerçekleşen gerilla eylemlerinin temel amacını böyle anlamak gereklidir.

‘HALKIMIZ VE HAREKETİMİZ SESSİZ KALMAYACAKTIR’

AKP hükümeti ve Türk devleti bilmeli ki özellikle Lice’de yapılan her sivil-siyasi etkinlikte bir Liceli gencimizi şehit etmesi karşısında halkımız ve hareketimiz sessiz kalmayacaktır. Yurtsever Lice halkımızın genç evlatları her zaman bu direnişin başını çekecek ve sömürgeci katliamcı güçlerden hesap sormasını bilecektir. Biz bu olayda büyük bir fedakarlıkla direnen ve şehit düşen değerli yoldaşımız-şehidimiz Mehdin Taşkın’ı büyük bir minnetle anıyor, onun anısını özgürlük mücadelesinde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Değerli şehidimizin ailesine, tüm Lice halkına ve bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. “