Home , Dünya , Ateşkes Bitti, İsrail Saldırısı Başladı!

Ateşkes Bitti, İsrail Saldırısı Başladı!

filistin_İsrail_bombardumanGAZZE-20-08-2014- Temmuz ayında başlayan ve binlerce insanın katledildiği Gazze’ye yönelik İsrail saldırıları, Kahire’de gerçekleşen görüşmeler süresinde başlayan ve son olarak Pazartesi günü 24 saat uzatılan ateşkesin sonlanması ile yeniden başladı.

Ateşkesi bozan Siyonist İsrail devletinin Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar 2 bin 18 Filistinli yaşamını yitirirken, 10 binden fazla Filistinli yaralandı.

İsrail, saldırılarında İzzettin El Kassam Tugayları komutanlarından Muhammed Dayf’ın da evini bombaladı. Saldırıda Dayf’ın eşi ve çocuğu yaşamını yitirdi. Rafah bölgesini de bombalayan İsrail ordusu, 5’i çocuk 12 kişiyi katletti. Saldırılarda en az 50 kişi de yaralandı.

Hamas’ın dün Gazze Şeridi’nden İsrail’in Beerşeba kenti yakınlarına roket attığı iddiası ile başlayan İsrail saldırısında, Refah ve civarına düşen bombalar nedeni ile Şeyh Rıdvan semtinde 3 yaşında bir kız çocuğu ölürken aynı evden 15 kişi de yaralandı.

Kahire’de gerçekleşirken sekteye uğrayan görüşmelerle ilgili olara konuşan Filistin Heyeti Başkanı Azzam Ahmed, görüşmelerin sekteye uğramasından İsrail’in sorumlu olduğunu belirterek “Netanyahu, Mısır arabuluculuğunda görüşmeler devam ederken, müzakereci heyetine Kahire’den ayrılma talimatı verdi. Netanyahu ve İsrail heyetinin küstahlığına, benzer bir karşılık vermeyeceğiz. Biz ateşkes, barış, işgalin sona ermesi ve adalet istiyoruz, işgal son bulmadıkça akan kan durmayacak” şeklinde konuştu.