Home , Avrupa , 15. Hollanda Forumu Rotterdam’da Gerçekleştirildi

15. Hollanda Forumu Rotterdam’da Gerçekleştirildi

11ROTTERDAM | 30 – 10 – 2013 | Foruma önceden belirlendiği gibi Pınar Aydınlar katıldı. Forumun başlangıcında Gezi Ayaklanmasının başından itibaren içerisinde yer alan dönem dönem barikat başlarında, dönem dönem forumlara katılan Pınar Aydınlar Gezi Direnişi ve forumlarla ilgili izlenimlerini anlattı.

Pınar Aydınlar Gezi Ayaklanmasında şehit düşen arkadaşların aileleriyle yaptıkları ziyaret ve görüşmeleri anlattı. Okmeydanı Hastanesinde yaşam mücadelesi veren Berkin’le ilgili konuşarak ailesiyle dayanışmanın önemine değindi. Yine bir diğer nokta da Gezi Ayaklanmasında tutuklanan arkadaşlarla dayanışmanın önemine değinirken sadece Gezi tutsaklarıyla değil tüm politik tutsaklarla dayanışmanın, onlarla yazışmanın, mektup arkadaşlığı kurmanın öneminde de dikkat çekti.

Pınar Aydınlar Tuzluçayır’daki cami-cemevi yapımına ilişkin de bunun Alevileri asimile etme, devletin kendi Alevi’sini yaratma projesi olduğunu belirtti.

Foruma katılanların Pınar Aydınlar’a sordukları sorulara verdiği yanıtlardan sonra birinci bölüm tamamlandı.

İkinci bölümde Gezi Ayaklanması ve Tuzluçayır cami-cemevi projesiyle ilgili foruma katılan arkadaşlar düşüncelerini dile getirdiler. Gezi Ayaklanmasının ODTÜ direnişiyle, forumlarla devam ettiği düşünceleri ağırlıktaydı. Önümüzdeki sürecin yeni Gezilere gebe olduğu vurgulandı. Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesi ile ilgili de genel olarak devletin kendi Alevi’sini yaratma projesi, Alevileri asimile etme projesi olduğu vurgulandı.

Zeytinburnu’nda Puntoderi’de  Deri-İş sendikasının öncülüğünde 77 gündür devam eden direnişe değinilerek deri işçilerinin direnişlerini desteklemek amaçlı önümüzdeki ay içerisinde Punto deri ürünlerinin satıldığı mağazaların önünde yapılacak protesto eylemliklerine forum bileşenlerinin katılımları çağrısı yapıldı.

Gezi Ayaklanması ile ilgili Türkçe ve Hollandaca bir broşür çıkarılması için bir komite oluşturuldu. Yine zorunlu askerlik, paralı askerlik, vicdanı ret ile ilgili bir çalışma grubu oluşturuldu.

15121314