Anasayfa , Haberler , Yüksekova’da “operasyon bitti” iddiasına rağmen yasak ve yıkım sürüyor

Yüksekova’da “operasyon bitti” iddiasına rağmen yasak ve yıkım sürüyor

yüksekova

H. Merkezi: TC’nin abluka ve yasaklarla sürdürdüğü savaşta Yüksekova’da bitirdiğini duyurduğu operasyonların sokağa çıkma yasakların sürdürüleceği belirtildi.

TC’nin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri operasyonların sona erdiği iddia edildi.

Ancak TC’nin daha önce Cizre’de, Sur’da yaptığı gibi Yüksekova’da da OHAL’in “sokağa çıkma yasağı”  şeklinde devam ediyor. Kentte bulunan HDP milletvekili Zeydan, “Operasyon bitti ama şu anda keyfi bir biçimde vatandaşların evleri yakılıyor” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 13 Mart’tan bu yana devam eden abluka ve yasaklar sürerken, ilçedeki operasyonların bittiğini ancak yasağın devam edileceği belirtiliyor.

TSK’nın iddiası “Yüksekova’da icra edilen operasyon 20 Nisan 2016 tarihinde tamamlanmıştır,”  şeklinde açıklandı.

TSK açıklamasında ayrıca 196 PKK’linin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Açıklamada, “Bölgede ayrıntılı arama/tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP’lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edilmektedir”  ifadesi kullanılırken ilçeden hala dumanlar yükseliyor

AA Ajansının operasyonların bitirildiği haberine rağmen ilçeden gün içinde dumanlar yükselirken; Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde evlere yönelik aramalar ise sürüyor.

Yine Kuruköy köyüne yönelik bombardıman da aralıklarla devam ediyor.