Home , Avrupa , Yılmaz Güney ve Gezi’de Yitirdiklerimiz Arnhem’de Coşkuyla Anıldı

Yılmaz Güney ve Gezi’de Yitirdiklerimiz Arnhem’de Coşkuyla Anıldı

ARNHEM | 16 – 10 – 2013 | Y‘’Değerli dostlar, Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu HTİF’in düzenlemiş olduğu Gezi coşkusuyla Yılmaz Güney’i anıyoruz. Etkinliğimize hoş geldiniz’’ anonsu, devrim ve demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla etkinlik başladı.

Programda ilk sahne alan Grup Rengi İsyan Y.Güney ve şehitlerimizle ilgili yaptıkları konuşma, söyledikleri devrimci marşlarla sahneden kitlenin beğenisi ve alkışlarıyla ayrıldılar.

Gecenin anlam ve önemiyle ilgili HTİF temsilcisi arkadaş konuşma yaptı. Gezi direnişinde ölümsüzlüğe uğurladıklarımızla ilgili konuşurken kitle tarafından konuşması ‘’Her yer Taksim, her yer direniş!’’, ‘’Faşizme karşı omuz omuza!’’, ‘’Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!’’ sloganlarıyla kesildi. HTİF temsilcisi konuşmasında: ‘’…Y.Güney devrimci bir sanatçıdır. Y.Güney kalemi de kamerayı da silah gibi kullanır. Emekçi halkların susmaz silahı. Devrimci sanat adına sosyalist gerçeklik, sosyalist sanatçı adına sözün ve eylemin, düşüncenin ve sanatın ideolojik, pratik tutarlığının simgesidir. Herkestendir. Herkese de eleştirisi vardır. Ama en çok Kaypakkaya ile benzer. İkisi arasındaki bağ derindir, sınıfsaldır. Kökleri birbirine değen, toprağın altından, farklı coğrafyalardan birbirine uzanan iki dev çınardırlar. Kişisel özellikleri itibarıyla benzerlikleri kuşkusuz aynı sınıfın sözü, aynı sınıfın namlusu olmalarından ileri gelir…’’ dedi.

HTİF temsilcisinin ardından sahne alan Grup Anadolu Anadolu mozaiğinden bir dinleti sundu.

Etkinliğe verilen aradan sonra N.Pişkin enseble sahne aldı. Türkçe ve İspanyolca parçalar seslendirerek geceye renk kattılar.

Hollanda Forumu adına forum bileşenlerinden arkadaşlar konuşmalar yaparak forumların önemi ve katılımın güçlendirilmesi çağrısı yaptılar.

Kazova direnişindeki işçilerin mücadelesi anlatılarak destek çağrısı yapıldı. Van’daki depremzedelere kazak gönderilmesi için bağış toplanıldı.

Gezi tutsakları ile ilgili konuşma yapılarak dayanışma çağrısı yapıldı.

Gecenin en olumlu yönlerinden biri de Gezi tutsaklarına ve grevdeki Kazova işçileri dayanışma stantlarının açılması ve maddi olarak desteklerin sağlanmasıydı.

Geceye Demokratik Haklar Federasyonu, Arnhem-Nijmegen Birgün Gazetesi Dayanışma İnisiyatifi, Doğu Hollanda Kürt Halk Meclisi ve ATİK Kültür Sanat Komisyonu kutlama mesajları gönderdiler.

Katılımın 300 ün üzerinde olduğu gecede son olarak sahne alan Pınar Aydınlar geceye katılan kitleyi Gezi ile ilgili, İ.Kaypakkaya’yla ilgili yaptığı konuşmalar ve söylediği marşlarla coşturdu. Kitle alkışlarla, sloganlarla Pınar’a eşlik etti. Gecede uzun bir süre kalan Pınar Aydınlar güzel bir dinleti sundu. Gece etkinliği ‘Çav Bella’ marşıyla sonlandırıldı.

P1P2GSkitNaHOKi