Home , Avrupa , Yeşil Sol: mobil sınır kontrolleri illegal

Yeşil Sol: mobil sınır kontrolleri illegal

BRÜKSEL | 05 – 05 – 2011 | Yeşil Sol Avrupa Milletvekili yaptığı bir açıklamayla Hollanda hükümetinin enternasyonal hatlardaki tren ve otobüsleri kontrol etmesinin yasal olmadığını söyledi. Fransa’nın baskı ve dün onaylanan bir uygulama kararı sonrasında Hollanda sınırda Tunus’lu göçmenleri arıyor.

‘Yasaları hiçe sayıyorlar’

Avrupa milletvekili Judith Sargentini’ye göre Hollanda’nın yaptığı sınır kontrolleri yasalara aykırı. Sargentini, kraliyet polisinin yaptığı aramalar hakkında Avrupa Komisyonuna sorular yöneltti ve aramaların Şengen Antlaşmasına aykırı olduğu belirtti. Milletvekili, bu uygulamayla Hollanda hükümetinin Avrupa yasalarını ve mahkeme kararlarını hiçe saydığının altını çizdi.

Bugün Tunuslular, yarın kim?

Avrupa Komisyonu Çarşamba günü yaptığı bir öneri kararında AB ülkelerinin, yüksek sayıda göçmen akımı olması koşuluyla, geçici bir süreliğine kapatabileceğini belirtmişti. Yeşil Sol milletvekili ise böyle bir durumun sözkonusu olmadığını savundu.

Son günlerde hızlı bir şekilde alınan kararlar sonucunda, Şengen ve AB yasalarına aykırı bir şekilde uygulamalara başlanıldı. Bu uygulamalar, özellikle İtalya’nın sınırları açması ve Fransa’nın baskısıyla, bugün Tunus’luların diğer AB ülkelerine geçişini engellemek amaçlı olsa da, gelecekte farklı kısıtlamalar kapsamında kullanılmasının yolunu açtı.