Anasayfa , Avrupa , Yeni Kadın | Paskalya’dan bu güne 6 kadın katledildi!

Yeni Kadın | Paskalya’dan bu güne 6 kadın katledildi!

İsviçre ve Almanya ‘nın değişik şehirlerinde dört kadın erkekler tarafından katledildi. Her gün ivme kazanan kadına yönelik erkek şiddeti Köln’de beş kadını hayattan koparırken, İsviçre ‘nin Bern şehrinde bulunan bir mülteci kampında da bir kadın çocuklarının gözü önünde birlikte yaşadığı erkek tarafından bıçaklanarak katledildi.

Evler, evlilikler en güvenilir yerler olarak işlendi yıllardır beyinlere. Oysa artık kadınlar için en tehlikeli yerlerin evler ve evlilikler olduğunu biliyoruz.

Erkek- devlet işbirliği, erkeğin şiddetini devletin koruması şeklinde devam ettiriliyor. Zaten uygulamasında sorun olan İstanbul Sözleşmesi ‘nin bir çok ülkede ya uygulanmadığını ya da iptal edildiğini, bunun da kadına yönelik şiddeti her geçen gün arttırdığı yapılan istatistikler de göstermektedir. Sadece İsviçre’de 2021 yılında 23 kadın katledilirken, çetelesi tutulamayan onlarca kadın da çoğunluğu aile içinde ve ‘en yakınları ‘ olmak üzere şiddete maruz bırakıldılar.

Fransa, Avusturya, Almanya gibi çok kadın haklarından bahseden ülkelerdeki kadına ve LGBT+’lara şiddet, çocuklara cinsel istismar daha artmış, pandemi süreci şiddet ve kadın ölümlerini adeta ikiye katlamıştır.

Devletler şiddete karşı caydırıcı önlemler almak bir yana var olan hukuki prosedürü uygulamada dahi erkek lehine hareket ederek, şiddet ve katliamların artmasında en önemli pay sahibi olmaya devam etmekteler.

Bunun sonucudur ki, bugüne kadar işlenen kadın katliamlarına yenileri eklenmiş, Köln ‘de beş, Bern’de bir kadın hayattan koparılmıştır. Çünkü erkekler artık kadınları katletmenin karşı yaptırımının kısa süreli cezalar, iyi hal indirimleri, bilirkişilerin verdikleri olumlama raporlarıyla yine toplum içine salınma olduğunu biliyorlar. Devletlerin onlara sunmuş olduğu bu rahatlık ve kolaylıklar daha fazla kızkardeşimizin erkek devlet şiddetiyle katledilmesinin önünü daha da açıyor.

İşte bu yüzdendir;

= Köln/ Wipperfürth’ te, 4 Nisan günü 63 yaşındaki erkeğin, 61 yaşındaki eşini bıçaklayarak katletmesi…

İşte bu yüzdendir;

Köln/ Kalker Hauptstr.’ de 28 yaşındaki kadının ‘tartışma sonrası kendini pencereden attı’ iddiasıyla,kaldırıldığı hastanede ölmesi ve zanlı erkek arkadaşının kısa sorgu sonrası serbest bırakılması…

İşte bu yüzdendir;

13 Nisan 2022 tarihinde Köln/ Mülheim’ de 59 yaşındaki erkeğin ,53 yaşındaki eşini kafasını duvara vurarak katletmesi;

İşte bu yüzdendir;

18 Nisan 2022 tarihinde, Köln /Nippes’ te iki çocuk ( 4 ve 5 yaşında )annesi 36 yaşındaki Suriyeli Zeynep, yeni bir ilişkisi olduğu iddası ve ‘kıskançlık’ bahanesiyle 41 yaşındaki ayrı yaşadığı erkek tarafından bıçaklanarak öldürülmesi;

İşte bu yüzdendir;

23 Nisan 2022 tarihinde, Köln/ Porz -Lind’te 39 yaşındaki katil birlikte yaşadığı 30 yaşındaki kadını evinde yoğun şiddet uygulaması üzerine polis tarafından ölü bulunması;

İşte bu yüzdendir;

İsviçre ‘nin Bern kantonunda bulunan Büren an der Aare Mülteci kampında 42 yaşındaki Noori Hamidullah adlı Afganistanlı bir erkeğin, 37 yaşındaki eşi Jamille Hamdullah’ı çocuklarının gözü önünde katletmesi…

Erkek şiddet uyguluyor, tecavüz ediyor, katlediyor, devletler koruyor!

Hangi coğrafya olursa olsun kadınlar hala şiddeti en boyutlu şekilde yaşamaya devam ediyor.
Öfkemiz her geçen gün daha artıyor, bu sistemin erkek egemen, kadın düşmanı uygulama, yaptırım ve tutumuna karşı direncimiz, direnişimiz, örgütlü isyana dönüşüyor.
Üzgünüz belki. Her katledilen kızkardeşimiz yüreğimizde bir karanfil oluyor belki ama isyanımız öfkemizden daha güçlü olmaya devam ediyor.

Dolayısıyla önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarına karşı protesto eylemlerine katılımların güçlü olmasını önemsiyor, tüm kadınların yüreklerindeki öfkeyi kuşanarak, erkek-devlet şiddetine HAYIR diye haykırmak için sokaklara çağırıyoruz!

Erkek egemen sisteme, payriarkaya, erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar korkmuyoruz, susmuyoruz, biat etmiyoruz!

Katledilen her kadın isyanımız olmaya devam ediyor,edecek!
Kadın katliamları politiktir !

Yeni Kadın 24 Nisan 2022