Anasayfa , Haberler , YDG 17. Almanya Kurultayı Gerçekleşti

YDG 17. Almanya Kurultayı Gerçekleşti

MANNHEİM|26.02.2022| Yeni Demokratik Gençlik (YDG) 26 Şubat Cumartesi günü Mannheim ProMigra Derneği’nde 17. Almanya Kurultayını gerçekleştirdi. YDG’nin 16. Ülke Gençlik Komitesi (ÜGK) iki yıllık faaliyet sürecini bu kurultay ile tamamlayarak yeni Ülke Gençlik Komitesi’ne görevini devretmiş oldu. Almanya’nın farklı şehirlerinden katılan delegeler ile geçmiş dönem faaliyetler değerlendirilirken aynı zamanda önümüzdeki sürecin siyasi perspektifi tartışıldı.

Eleştiri – Özeleştiri silahı ile son iki yıllık faaliyet süreci

Başta YDG Onur Üyeleri olmak üzere demokrasi ve devrim şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile kurultay başlatıldı. Divan seçimi ve delege tespitinin ardından ÜGK tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasında Avrupa’da gençlik üzerinden geliştirilen politikalara ve gün geçtikçe derinleşen ırkçılığa dikkat çekildi. Almanya Kurultayına misafir olarak katılan Young Struggle gençlik örgütü devrimci dayanışmaya vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Gündem maddeleri onaylandıktan sonra 16. ÜGK tarafından hazırlanan faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunda son iki yıl içerisinde merkezi olarak örgütlenen faaliyetler ve alan değerlendirmeleri yer aldı. Akabinde alanlar tarafından hazırlanan faaliyet raporları sunuldu. Eleştiri-özeleştiri vurgusunun ön planda olduğu raporlarla önümüzdeki dönem için bir perspektif sunacak olan iki yıllık geçmiş süreç irdelendi. Gelen eleştiri ve öneriler ile 16. ÜGK tarafından bir toparlama yapıldı ve bu çerçevede faaliyet raporu onaylandı.

Kurultayda YDG’nin bileşeni olduğu ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmada emperyalistlerin kar hırsından dolayı başlatılan Ukrayna savaşına vurgu yapıldı. Bununla birlikte gençliğin bu düzen içerisinde daha örgütlü bir şekilde ilerleyeceğine umutlu olunduğu söylendi.

Gençliğin Mücadele Ruhuyla, YDG İle Sokaklarda Direnmeye

Bir sonraki gündem maddesinde YDG MYK’sı (Merkezi Yönetim Kurulu) tarafından ‘Gençliğin Mücadele Ruhuyla, YDG İle Sokaklarda Direnmeye’ şiarı ile hazırlanan siyasi perspektif taslağı tartışıldı. Tek tek alanların hazırlık toplantılarında yapmış olduğu tartışmalar delegeler üzerinden alan raporları ile aktarıldı. Genel hatlarıyla siyasi perspektif taslağında ele alınan konuların bir yıllık faaliyet süreci için önemli olduğuna vurgu yapıldı. Bununla birlikte siyasi perspektif taslağının içeriyi tartışıldı ve somut öneriler yapıldı. Yoğun bir tartışma ile somut öneriler tek tek oylandı. Tartışmaların sonucunda çıkan kolektif bilincin YDG’nin Merkezi Kongresi’ne taşınması üzere siyasi perspektif taslağı onaylandı.

‘Öneriler’ gündem maddesinde farklı alanlardan önergeler sunuldu. Önergeler tartışıldıktan sonra Merkezi Kongreye taşınmak üzere onaylandı. Merkezi Kongreye Almanya’dan katılacak olan delegeler seçildi. Ardından önümüzdeki yıl için üç kişilik 17.Ülke Gençlik Komitesi seçildi. Dilek ve Temenniler gündem maddesinden sonra Almanya Kurultayı ‘Birlik, Mücadele, Zafer – Yaşasın ATİK, YDG, Yeni Kadın’ sloganı ile sonuçlandırıldı.