Home , APP , YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI

AUGSBURG|10.03.2021|Bu yılda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Augsburg’da taleplerimiz için alandaydık.

Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu Kadın Grevi Komitesiyle birlikte organize ettiğimiz 8 Mart eylemlerine grev çağrısı yaptık. „Kadın Greve Giderse Hayat Durur“ mottosuyla yapılan bu çağrı ile amaç; kadının görünmeyen emeğini görünür kılmak, eşdeğer işe eşit ücret talep etmek, kadına yönelik artan şiddete ve cins kırımına dönüşen katliamlara dikkat çekmekti.

Koronaya rağmen katılımın yoğun olması dikkat çekici idi. En önemlisi genç kadınların yoğun olmasıydı. Buda önümüzdeki süreçte yeni bir genç kadın hareketinin sinyallerini vermesi açısından oldukça sevindirici. Kadın Grevi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların içeriği genel olarak kadın mücadelesinin kadını ezen, emeğini değersizleştiren, ve daha yoğun sömürüsüne neden olan patriyarka ve kapitalizme karşı mücadelenin birlikte yürütülmesi gerektiği, kadın dayanışmasının son derece önemli olduğu, sorunları farklı biçimlerde yaşasak bile kadın düşmanı sistemin aynı olduğu ve bu noktada birlikte mücadelenin kadın mücadelesini daha ileri taşıyacağına yönelik vurgular yapıldı.

“Eşdeğer işe eşit ücret”, “Biz greve gidersek dünya durur”, “hayır demek hayırdır”, “cinsiyetçiliğe, ırkçılığa hayır” gibi sloganlar sık sık atıldı. Otonom kadınları, Yeni Kadın, Courage, Barış İnsiyatifi, Kadın Evi, Alevi Kadın Birliği ve sendikalı ve partili pek çok kadının bir arada olduğu 8 Mart ‚a katılım geniş yelpazedeydi. Augsburg Belediye binası önünde başlayan yürüyüş gene belediye binası önündeki alanda yapılan konuşmalarla son buldu. 8 Mart oldukça coşkulu geçti.

Jin jiyan azadi-Kadın yaşam özgürlük!

Video:https://www.facebook.com/Atik.Kadraj/videos/3049635625264104