Anasayfa , Haberler , “Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için HAYIR’

“Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için HAYIR’

İstanbul 8 Mart Kadın Platformunun 5 Mart Pazar günü Bakırköy’de yapacağı, İzmir 8 Mart Kadın Platformu’nun 5 Mart Pazar günü yapacağı mitinge engeller çıkarılmıştı. Kadınlar sosyal medya eylemleri yaptı, yasak kararını tanımayacaklarını ilan etti. Yapılan görüşmeler sonucu iki ilde de yasak kararları kaldırıldı.

‘KADINLARA DEĞİL KADIN DÜŞMANLARINA ENGEL OLUN’

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu adına açıklama yapan Fidan Ataselim, yasaklamaları kabul etmediklerini belirterek “Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz, bedenimiz, emeğimiz için hayır’ şiarıyla 5 Mart’ta Bakırköy’de gerçekleştirmek istediğimiz 8 Mart mitingi valilik tarafından yasaklanmak istendi. Biz kadınların her dönem eve hapsedilmek istendiği bu sisteme karşı bu 8 Mart’ta da her türlü engellemeye rağmen sokaklarda olacağımızı ilan ettik. Sesimizi kesebileceklerini sananlar, sesimizi birleştirdiğimiz sokakları bizden alamayacaklar dedik, alamadılar” diye konuştu.

Ataselim bu yasaklama girişiminin “ülkeyi savaş alanına çeviren; kadın bedenlerini teşhir eden, cenazeleri sokakta çürümeye bırakan, çocukların ölü bedenlerini dondurucuda bekleten, LGBTİ bireyleri nefret cinayetlerine kurban eden, 14 yılda hızla artan kadın cinayetlerinin, kadınları yok sayma, eşit görmeme, çabasının bir yansıması” olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Sokakların kadınlara değil “fıtrat, şeriat diyenlere; tekmecilere; tecavüzcülere, savaş çığırtkanlarına; kısacası kadın düşmanlarına” kapalı olması gerektiğini söyleyen Ataselim 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarının ortak mücadele günü olduğuna dikkat çekerek yaşamına ve haklarına sahip çıkmak isteyen tüm kadınları mitinge davet etti.

İstanbul’da kadınlar ilan ettikleri gibi 5 Mart Pazar günü Bakırköy’de buluşacaklar.

KADINLARIN ISRARI BELİRLEYİCİ OLDU

İzmir Valiliği’nin 5 Mart Pazar günü yapılacak mitinge getirdiği yasaklamanın kaldırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İzmir 8 Mart Platformu Miting Tertip Komitesi Başkanı Avukat Zöhre Dalkıran, “Mitingimizin yasaklanması zaten hukuka aykırı bir durumdu. Bu kararla hukuka aykırı olan durum ortadan kalkmış oldu” dedi. Dalkıran, yasağın kalkmasında kadınların ısrarcı tutumunun ve İzmir kamuoyunun tepkisinin etkili olduğunu söyledi. İzmirli kadınlar 5 Mart Pazar günü saat 14.00’da Gündoğdu Meydanı’nda kutlamalarını yapacaklar.

(EVRENSEL)