Anasayfa , Haberler , Xereba Bava ( Koru Köyü)’nde yaşanan katliam medyaya yansıdı.

Xereba Bava ( Koru Köyü)’nde yaşanan katliam medyaya yansıdı.

Türkiye |02.03.2017| Koruköy ve Doğanlı köylerinde sokağa çıkma yasağı bugün kalktı
İncelemelerde bulunan heyet, evlerin yakıldığını ve öldürülen gebe hayvanların yavrularının çıkarılarak köyün içine atıldığını söyledi.Daha önce de haberlerimizde yer alan abluka ”Sokağa Çıkma ” yasağının kaldırılması ile HDP heyetinin girişine izin verilmesi bölge de yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.Hdp heyetinin içinde yer alan Hdp Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan yaptığı açıklama şu şekilde :

EVLER YAKILMIŞ, HAYVANLAR PARÇALANMIŞ

Yakılmış 7-8 ev gördüklerini kaydeden Aslan, “Ahırlarda zehirlenmiş ya da boğulmuş hayvan cesetleri vardı” dedi. Özellikle gebe hayvanların karın bölgelerinin askerlerce deşildiğini de söyleyen Aslan, “Gebe olan hayvanların ceninleri çıkartılmış. Böyle çok sayıda parçalanmış hayvan gördük” dedi.

‘ÇOCUKLAR ÇOK KORKMUŞ’

Köylülerin yasak boyunca işkenceye maruz kaldığını da belirten Aslan, şunları dile getirdi: 13-14 yaşlarındaki kız çocuklarına askerler yemek yaptırmış. Çocuklar çok korkmuş. Köylüler büyük bir tedirginlik içindeydi. Hala konuşmaktan çekiniyorlar.”

Doğanlı’da da incelemelerde bulunduklarını söyleyen Aslan, 5-6 evin tamamen yıkıldığı bilgisini verdi. Bir çok evin ön cephesinin yıkıldığını da belirten Aslan, Koruköy’de olduğu gibi burada da hayvan cesetleri gördüklerini belirtti. HDP’li Aslan, tarihi evlerin de tahrip olduğu bilgisini verdi.

Heyette yer alan HDP Milletvekilli Dilek Öcalan da twitter hesabında inceleme yaptıları köylerle ilgili fotoğraflar paylaştı.