Home , ATİK , Viyana’da12 Saatlik İş Günü Uygulamasına Karşı eylem!

Viyana’da12 Saatlik İş Günü Uygulamasına Karşı eylem!

VİYANA |14  – 05 – 2014 | 12 saatlik iş günü düzenlemesine karşı Avusturya`nıDemo_gg_12-h-Tag1n Başkenti Viyana`da yürüyüş gerçekleştirildi.

2018`e kadar sürdürülecek olan tasarruf paketi kapsamında, SPÖ- ÖVP koalisyon hükümetinin ekonomi bakanı Michael Spindelegger`nin 29 Nisan`da yapmış olduğu bütçe konuşmasında, yeni bütçe anlaşmasında yasal düzenleme olarak ortaya koyduğu 12 saat çalışma günü taslak yasasına karşı 12 Mayıs`ta Viyana´da, KOMintern ve ATIGF`inde içerisinde bulunduğu 12 saate hayır eylem birliği bir yürüyüş düzenledi. Viyana Museumsquartier önünde başlayan ve 12 saat çalışma alanı olarakta bilinen büyük alişveriş merkezi Lugner City önünde bitirilen yürüyüşte, hükümeti teşhir eden sloganların yanı sıra, kitlesel işten çıkartılmalar, esnek çalışma, uzlaşmacı politikaları teşhir içerikli sloganlar atıldı.

Kapanış mitinginde, sendikal fraksiyonlar adına yapılan konuşmada, KOMintern temsilcisi yaptığı konuşmada; 12 saatlik iş günü yasasının, işçi sınıfının 100 yıl önce ağır bedellerle elde ettiği 8 saatlik iş günü kazanımının açık tasfiyesi anlamını taşıdığını belirtti. Yine bu temelde Avusturya`da 2.cumhuriyet döneminin 450.000 geçgin işsiz sayısıyla somutda, iş saatlerinin uzatılmasi değil, kısaltılmasına ihtiyac olduğunu belirtti. Oluşan eylem birliğinin, Avusturya`da yeni bir işçi hareketi için önemine değinen KOMintern temsilcisi, altan gelen yeni bir sınıf örgütlenmesi ve demokratik muhalefetin kaçınılmaz bir görev olduğunu belirtterek eylem birliğinin hedef ve çalışmalarını, kendi örgütlenme alanlarındada gündemleştirerek, aktif bileşen olarak çalışmaları sürdüreçeklerini belirtti.