Anasayfa , Avrupa , Viyana, Köln, Hamburg ve Stuttgart’ta Açlık Grevleri Direnişçileriyle Dayanışma Platformları Kuruldu!

Viyana, Köln, Hamburg ve Stuttgart’ta Açlık Grevleri Direnişçileriyle Dayanışma Platformları Kuruldu!

HABER MERKEZİ |27.02.2019| Avrupa’nın bir çok bölgesinde açlık grevleri ile dayanaşma platformları kurulmaya devam ediliyor.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan bir toplantı ile açlık grevi direnişleriyle dayanışmak ve tecrite karşı Avusturya ortak platformu kuruldu. Viyana Demokratik Toplum Merkezi’nde ATİK-VTİD, AvEG-Kon (Avusturya), ADHD, CİK, Civaka Azad, Avesta, KOMintern, AKM’nin katıldığı toplantıda AABF’de gözcü olarak yer aldı. Platform yaptığı kuruluş toplantısında merkezi planlamaya göre Avusturya’daki gelecek dönemdeki eylem ve etkinliklere yönelik ortak bir planlama belirledi. Toplantıda platformun koordinasyonu belirlenirken, basın, dış ilişkileri hukuk ve sağlık alanlarında komiteler oluşturuldu.

2 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Viyana Ballhausplatz’tan başlayacak “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” yürüyüşünün de somut planlandığı toplantıda süren açlık grevlerini bütün demokratik kamuoyunun sahiplenmesi yönünde çağrı yapıldı.

KÖLN

Tecritin kaldırılması talebiyle Leyla Güven’in başlattığı, cezaevlerinde tutsakların ve dünyanın bir çok yerinde başlayan ve her geçen gün büyüyen açlık grevleri direnişini, taleplerini sahiplenmek ve dayanışmak için oluşturulan “Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu”nun bileşenleri tarafından “Köln Açlık Grevleri ile Dayanışma Platformu” kuruldu.

Köln Açlık Grevleri ile Dayanışma Platformu herkesi kayıpların yaşanmaması için direnişi ve talepleri sahiplenme, faşizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

HAMBURG

Hamburg‘ da bir araya gelen örgüt temsilcileri “Tecride karşı yaşam inisiyatifi“ adlı platformu kurdu.

Hamburg DKTM, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, ATIK, ADHK, Hamburg AGIF, KKP, MIG-Zentrum, Karakoçan belediye eski başkanı Burhan Kocaman, KNK Temsilcisi Serhat Çetinkaya’nın katıldığı toplantıda açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kamuoyu ile daha güçlü paylaşılması gerektiği belirtildi. Tecride karşı yaşam inisiyatifi önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir dizi eylem kararı aldı.

STUTGART 

Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu kuruldu. 21 Şubat 2019’da Almanya’nın Dortmund kentinde yapılan toplantıyla Avrupa merkezli Tecrite Karşı Yaşamı Platformu’nun kuruluşunun ardından Almanya’nın Stuttgart kentinde 16 yerli-göçmen kurum ve bir sanatçının katılımıyla yapılan toplantıyla “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu”nun kuruluşu ilan edildi.

ADHK, AGİF, ATİK, HDK Stuttgart, Initative Kurdistan Solidarität, Mücadele Birliği, Nav-Dem, Partizan, SKB, Stuttgart Partizan, SYKP, TJK, Yaşanacak Dünya, YDG, Yeni Kadın, Zusammen Kämpfen Stuttgart olarak kuruluşu ilan edilen “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Platformu” yeni katılımlara da açık olacak.

Toplantıda Platform Koordinasyonu, Basın Komisyonu, Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Çadırı Komisyonu, Teknik Komisyon ve Diplomasi Komisyonu belirlendi. Haftalık periyodlarla toplanacak olan Platform, önümüzdeki sürecin örgütlenmesi kapsamında 2 Mart’ta Köln’de yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinge kitlesel katılımın planlanmasını yaptı, 11-12 ve 13 Mart tarihlerinde şehir merkezinde “Stuttgart Tecrite Karşı Yaşam Çadırı”nın açılması kararlaştırdı. Leyla Güven’in ve diğer arkadaşlarının Öcalan üzerindeki tecrite son verilmesi talebini sahiplenen Platform, direnişin Stuttgart’ta da toplumsal muhalefetin desteğini alması, taleplerin kabul edilmesi için birleşik mücadeleyi geliştirme kararlılığında. Platformun yeni katılımcılara yönelik çağrısı şu şekilde: ”Ben insanım, ilericiyim, devrimciyim, sosyalistim, Kürt’üm, Aleviyim, insan haklarından yanayım, yaşamı savunuyorum diyen herkesi, tüm ezilenleri Leyla Güven öncülüğünde süren açlık grevi direnişlerini daha fazla sahiplenmeye, ölümleri durdurmaya çağırıyoruz. Leyla Güven ve arkadaşlarını yaşatalım!”

””