Home , MÜNİH DAVASI , UPOTUDAK’tan Miting Çağrısı!

UPOTUDAK’tan Miting Çağrısı!

MÜNİH |11.03.2017| TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK! – İki seneyi aşkın bir süredir haksız yere tutuklanan, Münih Komünistler davasında yargılananlarla dayanışmayı büyütmek ve bu haksızlığa karşı sesimizi duyurmak için 17 Mart günü Münih’de yapılacak eyleme katılma çağrımızdır.

2015’in Nisan ayında tutuklanan ve 129 b yasasına tekabül eden yurtdışında faaliyet gösteren terör örgütüne üye olma suçuyla yargılananlarla dayanışmak ve onların serbest bırakılmalarını talep etmek için, davanın görüldüğü Münih mahkemesinin önünde ayda bir büyük bir eylem örgütlüyoruz. Bu ayki eylemimiz uluslararası politik tutsaklarla dayanışma günü olan 18 Mart’tan bir gün önce gerçekleşecektir.

1923 yılında uluslararası kızıl dayanışma (Internationale Rote Hilfe) örgütlenmesi 18 Mart’ı ilan etmiş, bu günü aynı zamanda 1871 yılında Paris Komünarlarının başlattığı ayaklanmaya atfetmiştir. Ayaklanma egemenler tarafından bastırılmış ve bu eyleme katılan onbinlerce insan katledilmiş ve bir çoğu ömür boyu hapse çarptırılmış olsa da, gelinen aşamada halen biz devrimci ve ilerici örgüt ve kişilere önemli dersler vermekte.

Geçtiğimiz seneler de egemenlerin devrimci- demokrat güçlere saldırıları çoğalmakta. Almanya bir taraftan Türk hükümetinin uyguladığı düşünce ve basın özgürlüğü kısıtlamalarını eleştirirken diğer taraftan da Türk hükümeti ile iş birliğini devam ettirmekte ve onun isteği doğrultusunda burada yaşayan insanları tutuklatmaktaudır. Bu iş birliğinin bir sonucu olarak tutuklanan kişilere yöneltilen suçlamaların Almanya’da Alman yasalarına karşı işlenip işlenmemiş olması hiç bir önem taşımamakta. Ki; mahkeme de tartışılan delillerin MİT tarafından işkence tezgahlarında zorla imzalatılan ifadeler olduğu aşikar. Almanya’da yaşayan ve hak gasplarına karşı ve eşitlik için mücadele eden ve son süreçte tutuklanan Türkiyeli göçmenlerin çoğu MİT tarafından bildirilen bu suçlamalarla mahkeme karşısına çıkartılmakta, adı da PKK, DHKP-C veya TKP/ML üyeliği olmakta.

Gerici Türk Hükümeti Türkiye’de gelişmekte olan ilerici-demokrat hareketi susturmaya çalışırken, Türk hükümetinin erişemediği yerleri de Alman hükümeti tamamlamaya çalışıyor. Bu haksızlığa karşı ve susturulmaya çalışılan insanların sesi olabilmek için, tüm devrimci demokrat kamuoyununu 17 Mart günü Münih mahkemesi karşısında saat 11.00’de gerçekleştireceğimiz eylemimize güçlü bir katılım sağlamaya çağırıyoruz. Bir taraftan bu haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmemiz gerekirken diğer taraftan da haksız yere mahkeme karşısına çıkartılan ve özgürlüklerinden mahrum edilenlerle dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor.

Tarih: 17 Mart 2017 – Saat: 11.00

Yer: OLG München (Nymphenburger Str. 16, 80335 München)

UPOTUDAK

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi

Bildir | Flyer