Anasayfa , Avrupa , ATİK’ten Êzîdîler için yardım kampanyası

ATİK’ten Êzîdîler için yardım kampanyası

Ohne Titel 2KÖLN/ANF-06-09-2014- ATİK, IŞİD çeteleri tarafından Şengal’e yapılan katliamların ardından kutsal mekanlarını bırakıp, yollara düşen Êzîdîlere sahip çıkma çağrısı yaptı. ATİK Genel Sekreteri Süleyman Gürcan, Êzîdîlere yardım kampanyası başlattıklarını belirterek,“ Bütün üye ve taraftarlarımız bu kampanya ya aktif destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde örgütlü olan Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), IŞİD çetelerin katliamlarına maruz kalan Êzîdîler için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ya ilişkin bilgi veren konfederasyon Genel Sekreteri Süleyman Gürcan, “Başını ABD’nin çektiği pazar dalaşındaki emperyalistler, her türlü yöntemi kullanarak Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ediyorlar. Bunun sözcülüğünü de günümüzde Irak Şam İslam Devleti olarak bilinen bu çete yapıyor. Şengal ve Rojava’daki katliamlar, bunun somut örneğidir. Bu saldırılar demokratik ve özgürlükçü sisteme karşıdır. Özünde Rojava’da yaratılmak istenen oluşuma bir saldırıdır. Bugün Şengal’de Êzîdîler, büyük bir insanlık dramı yaşıyor. Yüz binlercesi direnişin simgesi olan Rojava’ya sığınmış durumdadır. Bu saldırıdan kurtulmak için gelen binlerce Êzîdî de Türkiye sınırında faşist Türkiye devletinin tüm engellemelerine ve zulmüne rağmen Kürt halkının desteği ile Kürt illerinde oluşturulan kamplara yerleştirilmişlerdir. Kürtler kendi imkanlarıyla bu insanlara yardım etmektedir” diye konuştu.

Tarihi kadim topluluk olan Êzîdîlerin yaşadığının bir insanlık ayıbı olduğunu belirten Gülcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz ATİK olarak, bu yaşananlara sessiz kalamayız. Êzîdîlere bir nebzede olsa destek verebilmek için bir kampanya başlattık. Avrupa’da üye ve taraftarlar arasında toplayacağımız bu bağışı Rojava ve Türkiye’de oluşturulan kriz masalarına teslim edeceğiz. Newroz kampındakilere ya da Kuzey Kürdistan’a gelenlere vereceğiz.”

Herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağıran Gülcan, “Sadece ATİK üyeleri değil, ilerici, demokratik kesimlerde yer almalıdır. Şunu da belirtelim. Biz eşya vb. şeyleri almıyoruz. Kampanya sadece parayla sınırlıdır. Biz topladığımız paraları götürüp, kriz masalarına teslim edeceğiz. Onların ne ihtiyacı varsa kendileri temin eder” dedi.

Kampanya hakkında daha geniş bilgiye http://www.atik-online.net üzerinde ulaşılabilir.

ATİK’in başlattığı Êzîdîlere yardım kampanya ya katılmak için hesap numarası:

ST CONF VAN ARBEIDERS UIT

TURKİJE IN  NEDERLEND

IBAN: NL08INGB0006068972

BIC/SWIFT: INGBNL2A

 

Haber: ANF(Firatnews.com)