Home , Haberler , Üniversitede öğrencileri darb eden özel güvenliğe değil , dayak yiyip rapor alan öğrencilere soruşturma !

Üniversitede öğrencileri darb eden özel güvenliğe değil , dayak yiyip rapor alan öğrencilere soruşturma !

İstanbul |22.03.2014|Son dönemde sıkça haberlerimizde yer verdiğimiz üniversite öğrencilerine yönelik baskılara değişik bir örnekte İstanbul’da yaşandı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 27 Şubat günü özel güvenlikçiler öğrencilere saldırdı. Ancak 3 öğrenciye „özel güvenlikçilere darp“ soruşturması açıldı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 27 Şubat günü öğrencilere üniversitenin özel güvenlikçileri (ÖGB) tarafından saldırı gerçekleşti. Saldırı sonrası öğrenciler, darp raporu aldı. Saldırıdan günler sonra ise, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından saldırıya uğrayan 3 öğrenciye yönelik soruşturma açıldığına dair tebligat gönderildi. Tebligatta hiçbir şekilde olayın nasıl geliştiğinden bahsedilmezken, olayın „kapalı alanda sigara içen öğrencilerin uyarılmasıyla“ başladığı ileri sürüldü.

Olayla ilgili hakkında soruşturma açılan öğrencilerden Ayşe Korkut, ÖGB’lerin öğrencilere hakaret ettiğini, buna tepki gösteren öğrencilerin ise ÖGB saldırısına uğradığını ve bir öğrencinin darp raporu aldığını söyledi. Korkut, saldırı anına ait video kayıtlarının olduğunu ve bu kayıtların yayınlandığını da söyledi.

Video kayıtlarında özel güvenliklerden biri, bir öğrenciye kafa atarken, başka bir güvenlikçi ise bir öğrenciye „bir adım daha atma s….m seni“ diye tehditte bulunup, „sizden öğrenecek değiliz“ diye bağırdığı görülüyor.

İfade vermeye gidecek olan öğrenciler, bu kayıtları ve gerçeği anlatacaklarını; ancak son dönemde üniversitelerde yaşanan saldırı ve baskılardan sonra büyük ihtimalle kendilerine uzaklaştırma cezası verileceğini dile getirdi.