Anasayfa , Avrupa , Uğur Şakar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uğur Şakar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Duisburg|27.03.2019|Uğur Şakar Almanya`nın Neuss kentinde 26 Şubat tarihinde saat 14:00’da toprağa verildi. Öcalan`a uygulanan tecridi ve Alman devletinin Kürt halkına uyguladığı baskıları protesto etmek amacıyla 20 Şubat tarihinde Krefeld Mahkemesi önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar, Almanya`nın Neuss kentinde düzenlenen görkemli bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Uzun süre BG Klinikum Duisburg hastanesinde yaşam mücadelesi veren Uğur Şakar, 22 Mart`ta yaşamını yitirmişti.

Kitlesel bir katılımla uğurlanan Uğur Şakar`ın cenaze törenine, KCDK-E, PARTİZAN, MLKP, FEDA, TJK-E temsilcileri, Eski HDP milletvekilleri, yazar ve sanatçılar da katıldı.

Törende söz alan TJK-E temsilcisi Gönül Kaya, “ Tüm direnenlerin başı sağ olsun. Uğur Şakar, 15 Şubat ın karanlığını Newroz`un ateşiyle aydınlattı, bir köprü oldu. Onun aydınlığı aslında güneşten koparttığı ateşi, hepimizin yüreğine tek tek bıraktığı ateşle aydınlattı. Onu anmak, onun ne demek istediğini anlamak demektir. Onun bize vasiyeti, daha çok mücadele etmek, Leyla Güven ve zindandaki 7000 yoldaşımızın, açlık grevindeki  taleplerini yerine getirerek bu uğurda mücadeleyi yükselterek ona olan bağlılığımızı yerine getirebiliriz. “

Duygusal anların yaşandığı törenin ardından Şakar`ın cenazesi “ Şehit Namırın “ sloganlarıyla sonsuza uğurlandı.