Home , Dünya , Tunus Komünist İşçi Partisi Gazze saldırısını kınadı

Tunus Komünist İşçi Partisi Gazze saldırısını kınadı

tunuskomunistiscipartisiTUNUS | 10 – 01 – 2009 | Tunus Komünist İşçi Partisi Aralık ayında yayımladığı bir açıklamada İsrail’in Gazze saldırısını kınadıklarını açıkladı. İsrail Siyonizmine ‚Siyonaziler‘ şeklinde hitap eden İşçi Partisi, katliamın Amerikalıların desteği, gerici Arap rejimlerin sessizliği ve Filistin sağcılığının suç ortaklığı olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

Açıklamanın devamı ise şöyle:

Sionaziler, Gazze’de yeni bir katliam daha gerçekleştiriyorlar.
Siyonist şebeke, Gazze’de Filistin halkına yönelik tehtidlerini bugün pratiğe geçirerek, son verilere göre çoğunluğunu masumların oluşturduğu yaklaşık 200 kişinin şehit olmasına ve 400 kişinin de yaralanmasına yol açtı.
Tunus Komünist İşçi Partisi, Amerikalıların desteği, gerici Arap rejimlerin ve teslim olmuş Filistin sağının suç ortaklığı olmadan Siyonistlerin gerçekleştiremeyeceği bu katliamı kınar. Bu yeni katliam, Gazze’de ve B. Şeria’da Amerikan-İsrail planlarının uygulanması ve var olan direnişin teslim alınması için var olan katliamların devamıdır. Bu katliam başka bir şeyi daha kanıtlamaktadır ki, o da Siyonist-Nazilerin direnişten başka bir şey den anlamadıklarıdır. Filistinli yurtsever güçlerin kavraması gereken, işgale karşı ulusal birlikten başka bir alternatifin olmadığıdır. İç çatışmalar, ortak düşmandan başkasına fayda getirmemektedir. Tunus Komünist İşçi Partisi, bütün Tunuslu kadın ve erkekleri, Gazze için öfkelerini ve desteklerini ifade etmeye çağırır. Aynı zamanda, Arap dünyasında ve bütün dünyadaki emperyalizme ve Siyonizm’e karşı mücadele eden güçleri Filistin halkına karşı uygulanan soykırım saldırısının durdurulması ve dayanışmanın gösterilmesi için harekete geçmeye çağırır.

Tunus Komünist İşçi Partisi

Tunus, 27 Aralık 2008