Anasayfa , Dünya , TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığından 4 BÖG savaşçısı için açıklama

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığından 4 BÖG savaşçısı için açıklama

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığının şehit düşen 4 Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı için olan açıklaması:

Dörtler’i ezilenlerin yüreğinde, direnişlerini savaşımızda yaşatacağız!

Nisan Mayıs’a devrilirken, 4 yiğit devrimciyi uğurladık ölümsüzlüğe Dar Azza’da çetelerle çatışmaya girerek şehit düşen BÖG savaşçıları İdil, Zahide, Cihan ve Cömert yoldaşların direnişi, bugün faşist TC devletinin Rojava, Şengal ve Afrin’e yönelik saldırılarına karşı bir başkaldırı olmuştur. Türkiye, Türkiye Kürdistanı’nın her tarafını savaş alanına çevirmeye çalışan AKP’ye verilen devrimci bir cevaptır. Faşist TC’nin işçilere, emekçilere, kadınlara, Alevilere, Kürtlere kısacası kendinden olmayan herkese uyguladığı zulme ve zorbalığa karşı duruştur.
İdil ve Zahide yoldaşlar, erkek egemen sistemin kadına yönelik her türlü zulmüne indirilen darbe, sıkılan kurşundur.
Dörtler, düşmanla son mermisine kadar savaşarak, düşmana esir düşmemek için son mermiyi kendisine sıkan devrimci geleneğin bayrağını taşıyarak şehit düştüler.
Savaş cephelerinde birlikte omuz omuza çarpıştığımız İdil, Zahide, Cihan ve Cömert yoldaşlar, mücadelemize kan taşıyarak, devrimci irade, eylem ve cüretin sembolü oldular.
Şehitlerimiz mezarlıklara değil halkın yüreğine gömülürler. Onların adlarını, direnişlerini mücadelemizde yaşatacağımıza, yarım kalan düşlerini gerçeğe dönüştüreceğimize söz veriyoruz.


BÖG savaşçıları ölümsüzdür!
Devrim için toprağa düşenler ölümsüzdür!
Yaşasın Dörtler’in direnişi!
Yaşasın Halk Savaşı!


TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı