Anasayfa , Haberler , TİKKO ve HPG gerillaları için molotovlu eylem

TİKKO ve HPG gerillaları için molotovlu eylem

İSTANBUL | 20 – 05 – 2011 | Şırnak’ta catışma sonrası şehit düşen 12 gerilla ve Dersim’de göçük altında kalan 5 TKP/ML TİKKO gerillalarını anmak için İstanbul’da yürüyüş yapıldı. Çeşitli kaynakların bildirdiği habere göre yürüyüş sırasında molotovlar atılarak bazı binalar ateşe verildi.

19 Mayıs gecesi İstanbul Ataşehir’deki 1001. cadde çöp konteynırlarıyla kapatılarak, ‘HPG-TİKKO gerillaları Ölümsüzdür’ pankartı arkasında yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün, Mayıs Ayı şehitlerinin yanısıra, Dersim’de şehit düşen, aralarında Merkez Komitesi üyesi Sefagül Kesgin’in de bulundugu  5 TKP/ML TİKKO gerillası ve Şırnak Uludere’de çatışma sonucu şehit düşen 12 HPG gerillası anısına yapıldığı öğrenildi.

Yürüyüş boyunca “Şehit namirin”, “Bizi Serok Apo” ve “İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür” sloganları atıldı. Ayrıca yürüyüş güzergahında bulunan bir PTT şubesi, çeşitli bankamatikler ve 2 markete molotov kokteyli atılarak ateşe verildi.

Ağır maddi hasara neden olan molotovlamalar sonrasında polis yürüyüşe gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Göstericiler ise polise karşılık vermesi sonrasında çatışma ara sokaklarda uzun süre devam etti.