Home , Haberler , TEKEL İşçileri AKP Ankara İl Binasını İşgal Etti

TEKEL İşçileri AKP Ankara İl Binasını İşgal Etti

ANKARA | 26 – 02 – 2010 | TEKEL işçileri dün hayatını kaybeden mücadele arkadaşları Hamdullah Uysal için cenazeyi kaçıran polise tepki olarak AKP Ankara il binasını işgal ettiler. Polisin müdahele etmesiyle 14 işçi gözaltına alındı. Muazzam bir mücadele ruhuyla kuşanan işçiler ise, arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldular.

İşgal sonrası işçiler binaya Hamdullah Uysal’ın fotoğrafını ve ‘Katil AKP halka hesap verecek’ yazılı pankartı il binasına astılar.

Polis ise işçilere il binası içinde biber gazı sıktı ve coplarla saldırdı. Bunun haberi alan, direniş alanından gelen işçileri ise saldırılarılara tepki göstererek, göz altına alınan arkadaşlarını kurtarmaya çalıştılar.

Plastik kelepçe takarak, kaba dayak eşliğinde polis 14 işçiyi göz altına aldı.

Saldırının ardından direniş alanından gelen işçiler „Ölmek var, dönmek yok“, „Kavga bitmedi daha yeni başlıyor“, „İşkenceci polis hesap verecek“, „4-c ye imza atmayacağız“ sloganlarıyla Ankara AKP il binasının önündeki yolu trafiğe kapattılar.

Yolu trafiği kapatarak direniş alanına kadar yürüyen işçiler, Türk-İş binasının önünde, dün kaçırılan cenazeden ve bugün yapılan saldırıdan sonra artık direniş alanında sivil polisin gezmesine müsade etmeyeceklerini belirttiler.