Home , Avrupa , Stuttgart’ta Hilmi Toy’a Özgürlük Talebi

Stuttgart’ta Hilmi Toy’a Özgürlük Talebi

STUTTGART | 22.02.2018| Stuttgart’ta gazeteci ve sendikacı Hilmi Toy için özgürlük eylemi gerçekleştirildi.

Dün (Çarşamba) Almanya Göçmen İşçiler Federasyonuna bağlı Gik-Der tarafından yapılan basın açıklaması ile Stuttgart Schlossplatz’da Hilmi Toy’a özgürlük istendi. Açıklama saat 18’de “Hilmi Toy’a Özgürlük“ yazılı dövizler eşliğinde AGİF’in bildirisinin okunması ile başladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deniz Yücel ve Meşale Tolu gibi Alman gazeteciler ile insan hakları savunucusu Peter Steudtner serbest bırakıldı. Ancak Türkiye cezaevlerinde sayısız gazeteci, insan hakları savunucular ve Erdoğan rejimine karşı sesini yükseltenler ile doludur. Deniz Yücel, Meşale Tolu ve Peter Steudtner’in tutuklamaları açık keyfi bir karar oldu görüldü. Gazeteci ve sendikacı Hilmi Toy ise bu sayısız tutuklu olanlardan birisidir. Hilmi Toy’un yaşamın önemli bir kısmı Almanya’nın Stuttgart kentinde geçti. 90’lı yıllardan bu yana Almanya’da göçmenlerin siyasi ve sosyal hakları için mücadele ediyordu. Türkiye’de barış sürecin başlamasıyla Türkiye’ye gitti ve DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikası’nda eğitim uzmanı olarak çalıştı. Hilmi Toy ile 8 kişi 15 Haziran 2016’dan bu yana tutuklu bulunuyor. 22 Şubat tarihindeki duruşmasına tüm basın mensupları davet ediyoruz.

Stuttgart Edi Bese Platformu Bileşenlerinin de destek verdiği basın açıklaması “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma“ ve “Siyasi Tutsaklara Özgürlük“ sloganları ile sonlandırıldı.