Home , Teknoloji , SonyEricsson'dan 12 megapiksel kameralı telefon

SonyEricsson'dan 12 megapiksel kameralı telefon

sonyericssonsatioTEKNOLOJİ | 02 – 06 – 2009 | SonyEricsson Şubat’taki Dünya Mobil Kongresinde anonsunu yaptığı Satio isimli telefonu Ekim ayında Avrupa’da piyasaya çıkartacak. İflas’ın eşiğindeki şirket 12,1 megapiksel kameralı ve dokunmatik ekranlı telefon ile satışlarını arttırmaya çabalıyor.

Satio telefonu belli önemli özelliklere sahip. Telefon’un ekranı 3,5 inch genişliğinde, kablosuz internet özelliği ve navigasyon için kullanılabilen A-GPS modülünü ise telefona entegre edilmiş. Bunun yanısıra telefon Nokia telefonlarında da kullanılan, Symbian S60 5nci jenerasyon altyapı programı ile çalışıyor.

Kullanılan yeni tipteki işlemci ve görüntü modülü ile telefon video görüntülerini ekrana daha seri yansıtıyor ve kamerayla çekilen resimleri daha hızlı hafıza kartına işliyor.

Satio telefonundaki kameranın kalitesi ise kullanım değerlendirmelerinde iyi notlar alıyor. Yüksek megapiksel çözünürlüğün yanısıra kameranın objektifi ve ışık sensörü’nün kalitesinin çok iyi olduğu belirtiliyor. Bu özellikler karanlık yerlerde çekilen görüntülerin de gerçekçi yansımasını ve hareket halinde olan objelerinde de net görüntülenmesini sağlıyor.

Telefonun fiyatı henüz belli değil.