Anasayfa , Haberler , Silopililer ‘sokağa çıkma’ yasağını tanımıyor

Silopililer ‘sokağa çıkma’ yasağını tanımıyor

sokaga_cikma_yasagi_1Silopi’de, Şırnak valiliği tarafından dün saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar Yeşiltepe, Barbaros, Cudi, Nuh, Yenişehir ve Karşıyaka mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Şırnak valiliği tarafından 7 Ekim saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı, valiliğin resmi internet sitesinde yayınlaması ardında cami hoparlörlerinden anons geçildi.

Sokağa çıkma yasağının Yeşiltepe, Barbaros, Cudi, Nuh, Yenişehir ve Karşıyaka mahallelerinde ilan edildiği ve ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının devam edeceği öğrenildi.

SİLOPİ HALKI SOKAKLARA ÇIKTI

Valiliğin kararına tepki gösteren Silopililer, sokağa çıkma yasağını tanımadı, sokaklara indi, olası ablukaya karşı tedbirini aldı.

Silopi’de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte okullarda dağıtılan yemekten zehirlenen çok sayıda öğrenci evlerinde mahsur kalırken, çocuklarının durumundun endişe eden aileler ise kaygılı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlenen onlarca öğrenci, akşam saatlerinde hastaneye sevk edilmişti.

Bir öğrenci yakını, yemek şirketinin AKP’ye yakın olduğunu ve bilinçli olarak çocukları zehirlediklerini söylüyor:

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte zehirlenme belirtileri olduğu belirtilen çok sayıda öğrenci ise evlerinde mahsur kaldı.