Anasayfa , Dünya , Şili’de halk isyanda, karakol ve belediyeyi yaktı

Şili’de halk isyanda, karakol ve belediyeyi yaktı

Haber Merkezi|15.02.2021|Şili’de sokak sanatçısının polis tarafından öldürülmesi sonrası halk sokaklara çıktı: Belediye binası ve karakol ateşe verildi.

Şili’de hokkabazlık yapan Francisco Martinez Romero’nun polis tarafından katledilmesi sonrasında kentte önce protesto eylemleri başladı. Eylemlerde belediye binası ve polis karakolunun da aralarında olduğu çok sayıda kamu binası da ateşe verildi.

Şili’nin Pangipuli kentinde genç bir hokkabaz olan Francisco Martinez Romero’nun polis tarafından sokağın ortasında katledilmesi polisin kimlik kontrolü yapmak istemesi üzerine başladığı belirtiliyor.

Elinde yalnızca hokkabazlık için kullandığı aletleri olan Romero’nun vurulma anına ilişkin yayınlanan görüntülerde polisin hedef alarak arka arkaya en az 5 kez ateş açtığı görülüyor. Genç sokak sanatçısının önce bacağından sonra da göğsünden vurduğu görülüyor. Cinayetin bir tanığı ise polisin yaralı haldeki Romero’ya yardım etmediği, yolu trafiğe kapatmadığı ve sağlık ekiplerini çağırmadığını söylüyor.

Çevrede bulunan arkadaşlarının yardım etmeye çalıştığı genç sokak sanatçısının vurulduğu yerde hayatını kaybettiği belirtildi. Cinayetin ardından olayın gerçekleştiği mahallede protestolar başlarken eylemler kısa sürede tüm şehre yayıldı.

Cuma gecesi geç saatlere kadar devam eden eylemlerde, eylemciler birçok noktada polis saldırılarına karşı barikatlar kurarak direndi.