Home , Avrupa , Şiddete boyun eğme, sokağa çık

Şiddete boyun eğme, sokağa çık

IMG_9851INNSBRUCK |26 – 11 – 2014| 25 Kasım Uluslararası Kadına yönelik Şiddete Hayır Günü’nde Yeni Kadın Avusturya Ülke Komitesi üç bölgede eylem kararı aldı. Innsbruck şehrinde kurulan Tirol Demokratik Kadın Platformu; 25 Kasım Salı günü saat 12:00’dan itibaren Anna Saule heykeli önünde bir bilgi standı kurarak eylemine başladı. Özellikle Avrupa’da kadına yönelik şiddetin artışı ve Ortadoğu’daki emperyalist saldırılarda kadına yönelik şiddetin boyutlarının işlendiği bildiriler dağıtılırken standda Yeni Kadın üyeleri kendilerinin hazırladığı „Geçit Yok“, „Direnkadın“, „Bu benim bedenim“ ve „Kadına yönelik şiddete hayır“ yazılı tişörtler giydiler.

Saatler 17:30’u gösterdiğinde toplanan kitle ile yürüyüşe geçilirken yürüyüş boyunca sık sık „Kadına şiddete hayır“, „İnternasyonel dayanışmayı yükselt, dayanışma cinsiyetçilikle kavga demektir“, „Tanrı yok, devlet yok, erkek-egemenlik yok“ sloganlarını Almanca ve Türkçe attılar.

Yürüyüş bitişinde „Erkek şiddetine tölerans yok, Çoğuz ve sesliyiz, Maçoluğa ve cinsiyetçiliğe karşı mücadele“ konulu konuşmaların yanı sıra Ortadoğu ve özelde Suriye’de devam eden gerici saldırılarda kadının durumunu işleyen konuşmalar yapıldı.