Anasayfa , Teknoloji , Samsung 17 cm'lik esnek ve ucuz ekran geliştirdi

Samsung 17 cm'lik esnek ve ucuz ekran geliştirdi

esnekekranDÜNYA | 28 – 05 – 2009 | Samsung Mobile dünya bir ilki gerçekleştirerek 17 cm’lik esnek ekran geliştirdiğini açıkladı. AM OLED teknolojisine dayanan ve prototipi hazır olan ekran bugüne kadar üretilenlerden 3 cm daha büyük ve 5 katı daha esnek. Bu teknoloji gelecekteki üretilecek cep telefonlarının kaderini belirleyecek kadar önemli.

Bugüne kadar bu tarz ekranlar üretilse de özellikle üretim maaliyeti ve yeterince esnek olmayışı pazara sürülmesi için engel teşkil etti.

Samsung Mobile Display şirketinin yaptığı açıklamaya göre ise bu ekranın üretim maaliyeti yeni bir üretim şeklinden kaynaklı çok daha basit ve çok daha ucuz. Bu üretim sürecinde en önemli değişiklik ise kullanılan yeni yapıştırıcı olduğu belirtiliyor. Bu yapıştırı, ekranın farklı katmanlarını yüksek derecelerde de birarada tutalabilecek. Bu da maaliyetin düşmesi anlamına geliyor.

Ekranın aynı zamanda 1 cm çapında yuvarlanabileceği belirtiliyor. Bugüne kadar üretilen ekranların esneklik 5 cm çapında yuvarlanabiliyordu.

esnekekran2OLED teknolojisi ise LCD teknolojisine oranla 1000 kat daha hızlı görüntü veriyor ve daha az enerji kullanıyor. Aynı zamanda LCD ekranlarında gereklı olan ayrıca ışıklandırma sistemine ihtiyaç duymuyor. Bu özellikler onu video görüntüleri için kullanılır kılıyor.

Bu teknoljinin gelişmesiyle cep telefonlarında farklı biçimlerin kullanılması mümkün olacak. Aynı zamanda çok daha ince ve görüntü hızı ve netliği daha yüksek ürünler üretilebilecek.