Home , Haberler , Sami Elvan: „Berkin’in katili en tepedeki insandır. Ben onun peşini bırakmayacağım“

Sami Elvan: „Berkin’in katili en tepedeki insandır. Ben onun peşini bırakmayacağım“

IMG_6877Berkan Elvan’ın iki yıl önce vurulduğu nokta ve mezarı başında anma düzenleyen Elvan Ailesi, adalet yerini bulanan kadar mücadele edecekleri mesajını verdi. Mezar başında ağıtlar eşliğinde ağlayan Anne Gülsüm Elvan, kendisini miting meydanlarında yuhalatan Erdoğan’a atfen  „Oğlum onun itibarını sıfıra indirdi“ dedi. Baba Sami Elvan ise „Berkin’in katili en tepedeki insandır. Ben onun peşini bırakmayacağım“ dedi.
Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin ateşlediği  gaz fişeği sonucunda ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki  Berkin Elvan, vurulduğu yerde ve Feriköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Berkin Elvan’ın ailesi tarafından düzenlenen anmaya, Taksim Dayanışması, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının yanı sıra DEV-LİS üyesi öğrenciler de katıldı.

730 GÜNDÜR GELMEYEN ADALET!

Berkin Elvan’ın vurulduğu noktaya ekmek ve karanfiller bırakılırken, mumlar yakıldı. Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden tüm gençler için bir dakikalık saygı duruşunun gerçekleştirildiği anmada, ilk sözü  Elvan Ailesi’nin avukatı Oya Arslan aldı. 730 gündür adalet aradıklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Arslan, Berkin’e adalet sözü verdiklerini ve bu sözü  yerine getirmek için mücadelelerine devam edeceklerini altını çizdi.
Berkin Elvan’ın, aynı zamanda Gezi Direnişi’nin simgesi olduğunu kaydeden Av. Arslan, soruşturma hakkında da bilgi verdi. Soruşturma savcısının değiştiğini hatırlatan Av. Arslan, ’savcı ile görüşmek istediklerini ancak savcının kendilerinden kaçtığını‘ aktardı. Soruşturmanın AKP iktidarı tarafından bilinçli bir biçimde  bekletildiğine dikkat çeken  Arslan, „Yargılama süreci sabote edilmiş durumda. Yürütülemez durumda ve savcılar, hakimler baskı altındalar. 4 kişinin kimlik tespiti çok mu zor? Hayır, biliyorlar. Kim olduklarını biliyorlar ve o yüzden hepsini değişik yerlere dağıttıklarını açıkladılar. Şu an için gizliyorlar, ancak bu uzun sürmeyecek“ diye konuştu.

‚PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM‘

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ise, bu ülkede  ekmek almanın da adalet aramanın da suç olduğunu söyledi. Oğlu için pankart astıkları gerekçesiyle gençlerin 8 yılla yargılandığını ancak bugün hala oğlunun katillerinin ortada olmadığına dikkat çeken Baba Elvan, „14 yaşındaki oğlumu ‚terörist‘ ilan ettiler. Ekmek almanın belgesini sordular ama hırsızlıklarının belgelerini sormadılar. Benim çocuğum ekmek almaya çıktı, gerekirse belgesini de veririz. Berkin’in katili en tepedeki insandır. Ben onun peşini bırakmayacağım“ dedi.

‚OĞLUM ONUN İTİBARINI SIFIRA İNDİRDİ‘

Ayakta durmakta zorlanan Anne Gülsüm Elvan ise, artık söyleyecek bir şeyin kalmadığını ifade ederek, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a atfen „Oğlum onun itibarını sıfıra indirdi“ dedi. ,
Taksim Dayanışması adına konuşan Mimar Mücella Yaıcı da, „Adalet tecelli edene kadar ailenin yanında olacağız. Hep birlikte söz veriyoruz. Takipteyiz“ dedi.

ANNE ELVAN RAHATSIZLANDI

Okmeydanı’nda gerçekleştirilen anmanın ardından Berkin Elvan’ın Feriköy’de bulunan mezarının başında  anma gerçekleştirildi.  Oğlunun mezarına kapanarak ağlayan Anne Elvan’ın  ağıt yaktı. Fenalaşan Anne Elvan mezarlıktan uzaklaştırılırken basına teşekkür eden Baba Elvan ise,  eşinin acısını tazelememek için ondan habersiz oğlunun mezarı başına sık sık geldiğini, onun yokluğunu her an hissettiğini ifade ederek, adalet yerini buluna kadar mücadelelerinin süreceğini tekrarladı