Home , Avrupa , ROJAVA’DAKİ KATLİAM BERLİN’DE YAPILAN YÜRÜYÜŞLE KINANDI!

ROJAVA’DAKİ KATLİAM BERLİN’DE YAPILAN YÜRÜYÜŞLE KINANDI!

berlinde-rojava-icin-yuruyus-117271BERLİN | 12 – 08 – 2013 | Rojava’daki katliamı protesto etmek amacıyla Berlin’de bir yürüyüş gerçekleştirilmiştir. bu yürüyüşle ilgili ATİF-Berlin’in yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz

Bilindiği gibi El Nusra Cephesi adlı çeteciler Rojava’daki Kürtlere yönelik saldırılarda onlarca insanı  katlettiler. Bunun için Berlin’de Kürt ulusal güçlerin önderliğinde bir yürüyüş düzenlendi. 10. Ağustos Cumartesi günü düzenlenen yürüyüş Hermannplatz’da saat 18.00’de başladı ve  Oranienplatz’da sona erdi.

 

Kürt ulusal güçlerinin çağrısıyla yapılan yürüyüşte bizler de ATİF olarak katıldık. Yürüyüşe Kürt ulusal güçlerinin yanında, bizler ATİF, Partizan, Her yer Taksim, her yer direniş inisiyatifi, DİDF ve bazı Alman örgütleri az da olsa katılım sağlamışlardı. Bizler ATİF olarak önemli ölçüde güç seferber ettik. Yürüyüş başlamadan önce de Rojava katliamı ile ilgili bildirilerimizi dağıttık.

 

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda Rojava katlima kınandı. Konuya dair bildiriler dağıtıldı. Kitlelerin daha duyarlı olmaları için çağrılar yapıldı.

11. Ağustos 2013

 

ATİF-BERLİN,