Home , Avrupa , Rojava Devrimini Sahiplen! PKK Yasağı Kalksın!

Rojava Devrimini Sahiplen! PKK Yasağı Kalksın!

berlin_pkk_yasagiBERLİN | 26-02-2015 | Almanya’nın başkenti Berlin’de 21.02.2015 tarihind, 1993 yılından beri yürürlükte olan PKK yasağı kaldırılması ve Rojova devrimi sahiplenilmesi için, binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir gösteri düzenlendi.

Federal Alman Meclis’inin muhalefet sol Parti`nin çağrısıyla yapacağı PKK oturumu öncesi binlerce kişi Berlin Potsdamerplatz’da saat 14:00’da bir araya gelerek ünlü Brandenburg Tor meydanına doğru yürüyüşe geçildi. Kitlenin yürümesine polis, PKK sembollerini taşıyan insanları bahane gösterek engel olmaya çalıştı.Gösteri sırasında 3 gösterici göz altına alındı.Fakat kitlenin ısrarlı tavrı üzerine polis geri adım atarak yürüyüşe bir saat gecikmeli geçildi. Yürüyüşe Kürdistan ve Türkiyeli göçmen örgütlerinin yanı sıra yerli kurumlarda destek verdi.

Yürüyüşe Berlin Kürt Ulusal Kurumları, HDP Berlin Platformu, Die Linke, MLPD, ATİF, Partizan, AGİF, Alman Antifa örgütü gibi kurumlar bayrakları ve pankartları ile katıldılar. Gösteri boyunca kitle hep bir ağızdan ‚Weg mit dem Verbot der PKK!, Die demokratische Revolution in Rojova verteidigen!, Biji berxwâdane Kobane!, Hoch die internationale Solidaridät!„ sloganları atarak yürüyüşe çoşku kattılar. Konuşmacılar (PYD Berlin Temsilcisi Şerwan Ebdulmecid, Sol Parti ve MLPD temsilcileri) Başbakan Merkel ve Alman hükümetine seslenerek 22 yıllık PKK yasağının kaldırılmasını talep ettiler.

Yürüyüşe Brandenburg kapısına gelindikten sonra, yapılan miting ve konuşmalar ardından son verildi.