Anasayfa , Avrupa , Roboskî Katliamı UCM'ye taşındı

Roboskî Katliamı UCM'ye taşındı

DEN HAAG | 12 – 12 – 2012 |  ICAD, Roboskî Katliamı’nı UCM’ye taşıdı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel’in yargılanmasını istedi.Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite (ICAD) Hollanda Seksiyonu, Roboskî Katliamı ve Tamil soykırımını Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşıdı.

Suç duyurusunda 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’ya bağlı savaş uçakları tarafından Roboskî’de düzenlenen hava saldırısında 34 köylünün öldürüldüğü hatırlatıldı, Türk devletinin insanlığa karşı suç işlediği belirtildi. Suç duyurusunda Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel’in yargılanması istendi. ICAD, Roboskî Katliamı’na ilişkin belgeleri de Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sundu.

ICAD Hollanda Seksiyonu, UCM hakimi ile yaptığı görüşmede, Sri Lanka devletinin de 2009 yılında 40 bin Tamilli’yi öldürdüğünü, insanlığa karşı suç işlediğini ve soykırım yaptığını belirtti. ICAD, Sri Lanka Devlet Başkanı Mahinda Rajapakse, Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gotabaya Rajapakse ve dönemin Genelkurmay Başkanı Sareth Fonseca’ın UCM’de yargılanmasını istedi.

Suç duyurusu sırasında mahkeme önünde eylem yapıldı, “Kayıplara son! Devlet terörüne son” yazılı pankart taşındı.

Kaynak (ETHA)