Anasayfa , Haberler , Roboski eylemlerinde gece boyu çatışmalar yaşandı

Roboski eylemlerinde gece boyu çatışmalar yaşandı

srnk-roboski-mudahale1TÜRKİYE | 29 – 12 – 2012 | Roboski katliamını protesto için Cizre, Adana’nın seyhan ve Yüreğir ilçelerinde gençlerin düzenlediği eylemlere polisin gaz bombaları ve plastik mermilerle yaptığı saldırı üzerine çatışmalar yaşandı. Gençlerin taşlarla karşılık verdiği çatışmalar geç saatlere kadar devam etti. Manisa’da ise yüzlerce kişi katliamı meşaleli yürüyüşle protesto etti.

Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde günlerdir protesto eylemleri dinmiyor. Eylemlere polislerin gaz bombaları ile saldırması nedeniyle çatışmalar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinde de onlarca genç, İdil ve Nusaybin caddelerine çıkarak, “Katil devlet hesap verecek”, “Roboski’yi unutmadık unutturmayacağız” sloganları atarak, katliamı protesto etti. Polis, zırhlı araçlar ve TOMA’larla gençlere gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin saldırısıyla başlayan çatışmalara geçler de taş ve molotofkokteylleri ile karşılık verdi. Gençlerin attıkları Molotoflar nedeniyle geri çekilmek zorunda kalan polisler, Sur, Nur ve Cudi mahallelerine rastgele gaz bombaları attı. Gece geç saatlerine kadar eylemlerini sürdüren gençlerin direnişi karşısında çaresiz kalan polisler zaman zaman havaya ateş açtığı görüldü.

Çatışmalar, gençlerin dağılmasıyla sona erdi.

ADANA’DA POLİS PLASİK MERMİLERLE SALDIRDI

Adana’nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan Gülbahçe, 19 Mayıs, Anadolu, Şakirpaşa ve Denizli mahallelerinde, Roboski katliamını kınamak amacıyla dün akşam saatlerinde bir araya gelen onlarca genç, ana caddelerde lastik yakıp, yolları trafiğe kapattı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan atan gençlere, olay yerine gelen polisler saldırdı. Polis zırhlı araçlar eşliğinde gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile gençlere saldırırken, gençler ise polise taş, molotofkokteyli, havai fişek ve ses bombaları ile karşılık verdi. Olaylar gecenin geç saatlerinde sona erdi.

MANİSA’DA YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

BDP Manisa İl Örgütü üyeleri, Roboski katliamını protesto etmek için Nurlupınar Mahallesi’nde meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, BDP Manisa İl yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşte, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Katil Erdoğan” ve “Şehît namirin” sloganları atıldı. Yürüyüşten sonra demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama yapan BDP Manisa İl Başkanı Taylan, “Bir yıldır bulunamayan Roboski katliamlarının faillerini bulmalı. Kardeşçe birarada eşit yurttaş olarak yaşamanın yoları açılmalıdır” dedi.

(firatnews)