Home , Takvim , Reiner Rupp ile NATO'ya Karşı Panel

Reiner Rupp ile NATO'ya Karşı Panel

nonatoDUİSBURG | 30 – 01 – 2009 | Emperyalist yıkım makinası NATO’nun kuruluşunun 60. yıl dönümü yaklaşırken, NATO karşıtı etkinliklerde son hızıyla devam ediyor. 3-4 Nisan’da Strazburg ve Baden-Baden’de yapılacak büyük gösterilere davet niteliği taşıyan etkinliklerden birisi de Almanya’nın Duisburg kentinde yapılacak. Konuyla ilgili NoNATO-Duisburg Koordinasyonu tarafından kaleme alınan çağrı metninde, tüm duyarlı kesimin 4 Şubat günü yapılacak Panel’e katılması isteniyor.

Yapılan çağrı metni ise şöyle devam ediyor;

NATO ülkeleri 3 ve 4 Nisan 09 tarihlerinde Baden-Baden ve Strazburg’ta biraraya geliyorlar. NATO örgütünün 60. yılını kutlama vesilesiyle biraraya gelecek olan ülkeler, kendilerine askeri, ekonomik ve politik güvenceyi sağlayan örgütün gelecekte, dünya çapında savaşlarla geleceğini güvence altına almak için buluşacaklar.

NATO, dünya barışına ulaşmanın önünde giderek büyüyen bir engel teşkil ediyor. Soğuk Savaş’ın bitiminden bu yana NATO, kendini „uluslararası toplum“un askeri harekat aygıtı olarak yeniden yapılandırma çabası içerisinde ve bu çabalar çerçevesinde „teröre karşı savaşı da teşvik ediyor. Gerçekte ise bu örgüt, Birleşmiş Milletler’i ve uluslararası hukuk sistemini devre dışı bırakarak tüm kıtalardaki askeri üsleri aracılığıyla ABD güdümünde zor kullanmanın, askeri güç tesis edilmesini hızlandýrmanın ve silahlanma harcamalarını tırmandırmanın bir aracıdır.

Nato 60 yaşında-nasıl devam edecek? Gazeteci ve nato analistcisi Reiner Rupp ile tartışma paneli, 4 subat carsamba günü saat 18:30 da internationale Zentrum’da gerçekleştirilecek.