Anasayfa , Haberler , PŞTA: Ali Yetgin Gözaltında Kaybedilmek İsteniyor

PŞTA: Ali Yetgin Gözaltında Kaybedilmek İsteniyor

İSTANBUL | 13 – 03 – 2010 | Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA) yaptığı bir açıklamayla İşçi Köylü okuru Ali Yetgin’in gözaltında kaybedilmek istediği söyledi. PŞTA, TEKEL direnişinde polisler tarafından tehdit edilen Ali Yetginden 4 gündür haber alınamadığını belirterek, derhal nerede olduğuna dair açıklama yapılmasını istedi.

PŞTA aşağıdaki açıklamayla aynı zamanda Pazar günü İHD İstanbul Şubesinde yapılacak basın açıklamasını duyurarak, şu sözlere yer verdi:

Ülkemiz egemenleri yaşanan krizle birlikte işçi ve emekçilere, halka yönelik saldırılarını her geçen gün daha da arttırmaktadır. Devrimci ve yurtseverler sokak ortasında linç girişimlerine maruz kalmakta, devrimci demokratik kurumlar saldırıların odağına yerleştirilmektedir. Tıpkı Esenyurt’ta katledilen Alaattin Karadağ gibi sokak infazları halkı sindirmenin kanlı bir yöntemi olarak yeniden devreye sokulmaktadır.

Devrimci demokrat kimliğiyle tanınan ve geçtiğimiz haftalarda TEKEL işçilerinin direnişine katılarak Ankara polisinin “biz onu İstanbul’dan tanıyoruz, görüşeceğiz” tehditleriyle gözdağı vermek istediği İşçi Köylü okuru Ali Yetgin’den 8 Mart tarihinden itibaren haber alınamıyor. Tekel işçileriyle omuz omuza eylemlerde yer alan Ali Yetgin Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerce tehdit edildi, şimdi ise kendisinden haber alınamıyor. 8 Mart tarihinde Gülsuyu’nda çalıştığı çay bahçesinden saat 23.00 sularında ayrılarak arkadaşı tarafından özel araçla evine gidebilmesi için 70 Evler köprüsüne (E–5) bırakılmasının ardından Yetgin’i bir daha gören olmamıştır.

Ailesinin ve avukatının tüm girişimlerine, karakollara ve İstanbul TMŞ’ye başvurularına rağmen aldıkları yanıt “bizde yok” olmuştur.

Ali Yetgin’in gözaltında olduğu konusunda çok ciddi şüphelerimiz mevcuttur. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi Yetgin çevresinde politik kimliğiyle tanınmakta ve Ankara Emniyetine bağlı polisler tarafından da yakın zaman önce tehdit edilmekteydi. Ve ayrıca bugüne kadar yaşanan yüzlerce gözaltında kaybetme olayları da bu kanımızı güçlendirmektedir.

Bizler, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden, 4 gündür kendisinden haber alınamayan Ali Yetgin’in nerede olduğuna dair açıklama yapmasını istiyoruz.

Ali Yetgin’in başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan başta İçişleri Bakanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü sorumludur.

Konuyla ilgili İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde yapacağımız basın açıklamasına tüm ilerici ve yurtsever kamuoyunu duyarlılık göstermeye, katılmaya çağırıyoruz.

Tarih: 14 Mart 2010 Pazar

Saat: 13.00

Yer: İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Partizan Şehit Ve Tutsak Aileleri

psta_bulten@hotmail.com