Home , Avrupa , Politik tutsaklar üzerindeki tecrit derhal kaldırılsın

Politik tutsaklar üzerindeki tecrit derhal kaldırılsın

20160820_184249Berlin |20-08-2016|AKP önderliğindeki faşist  TC devletinin Abdullah  Öcalan ‚ a ve tüm politik tutsaklara uyguladığı  izolasyon  ve ağır  tecrit koşullarını  protesto  etmek için  20.08.2016 da Berlin Hermanplatz ‚da saat 17:00‘ da Nav-Dem Belin’nin düzenlediği bir yürüyüş  eylemi  gerçekleştirildi. 

Uzun süredir kendisinden haber alınamayan  Abdullah Öcalan üzerindeki  tecridin derhal kaldırılması, Türkiye Kürdistanı’ında   kürtlere  uygulanan savaş  ve katliam politikalarına derhal son verilmesi  için  bir araya gelen kitle „Kahrolsun   Faşizm“ sloganı  ile yürüyüşe  geçti. Eylem boyunca tüm dünyanın  gözü önünde Kürtlere, devrimcilere ve ilerici kesime Türkiye’de  uygulanan sindirme politikalarina karşı sesini çıkarmayan Avrupa ülkelerinin iki yüzlü siyasetini teşhir  eden konuşmalar gerçekleştirildi.
Eyleme PYD, YPG,YPJ gibi Kürt özgürlük  hareketlerinin yanı sıra Türkiye ‚den Partizan örgütüde bayrakları  ile katılarak destek verdi.

20160820_184325Yürüyüş  bitiş  noktası  olan Heinrichplatz ‚ a gelindikten sonra yapılan  konuşmalar ile olaysız  bir şekilde son buldu.