Home , Tutsaklar , Politik Tutsak Dr. Saibaba Süresiz Açlık Grevinde!

Politik Tutsak Dr. Saibaba Süresiz Açlık Grevinde!

saibabaHİNDİSTAN | 14-04-2015 | 9 mayıs 2014 yılında Hindistan kolluk güçleri tarafından kaçırılan Delhi Üniversitesi Docenti Devrimci Aydın Dr. G.N Saibaba 11 Nisan Cumartesi gününde itibaren süresiz açlık grevine başlamıştır. Nagpur Merkez Cezaevinde tutulan Saibaba’ya tıppı tedavı ve gıda verilmemesini duyuran avukatları ve bunu protesto amaçlı süresiz açlık grevine başladığına dair açıklama yapmışlardır.

Saibaba’nın sağlık durumundan kaynaklı mahkemeye tedavi için başvurulup mahkeme kararı olmasına rağmen cezavevi yetkilileri tedavi ve gıdayı verilmesini reddetmekte. Bunun yanısıra önceden kendisine tanınan bazı haklarında geri çekildiği belirten avukatlar bu baskıcı uygulamalara karşı açlık grevine başlayan Saibaba’nın hakları için tekrar mahkemeye başvuracaklarını bildirdiler.

Aynı zamanda 13 Nisan  Pazartesi günü avukatları Saibaba ile yaptıkları görüşmenin akabinde Cezaevleri genel merkezine dilekçe sunarak Saibaba’nın taleplerinin kabul edilmesini talep etmişlerdir. Dilekçe prosedür sürecinden daha kısa bir süre içersinde dilekçeye red yanıtı veren merkez hiçbir şekilde bu talebin ele alınmasına yönelik bir eğilim sergilememiştir.

Dr. Saibaba’nın eylemine destek ve yaşam hakkının savunulması ve özgürlüğü için, Devrimci Aydınlar cephesi bütün devrimci demokrat, ilerici birey ve kurumlara dayanışma çağrısında bulunmuştur.