Home , Haberler , Paris’teki katliam Ankara’da lanetlendi

Paris’teki katliam Ankara’da lanetlendi

ankaraAnkara | 11-01-2013 |Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucularından ve Kürt kadın özgürlük hareketi öncülerinden Sakine Cansız, KNK Paris bürosu temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in suikast sonucu katledilmesini lanetleyen BDP Ankara İl Eş Başkanı Aday, “Üç Kürt kadın siyasetçiye yönelik gerçekleşen saldırı Kürt kadın özgürlük hareketine yönelik gerçekleşen bir saldırıdır” dedi.

BDP Ankara İl Örgütü, 9 Ocak akşamı Paris’te aralarında PKK kurucularından ve Kürt Kadın Özgürlük Hareketi Liderlerinden Sakine Cansız’ın da bulunduğu üç kadın siyasetçinin katledilmesini Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yaptığı basın açıklaması ile lanetledi.

ESP, HDK, EMEP, Mücadele Birliği, Kaldıraç, SDP’nin de katılarak destek verdiği açıklamada “Katiller bulunsun. Keepin french means killers”, “Kürt kadın siyasetçilerine karşı yapılmış katliamı kınıyoruz” yazılı pankartlar açıldı. Sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Şehit namırın” sloganları atıldı. Katledilen Kürt kadın siyasetçilerin fotoğrafı taşındı.

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından BDP Ankara İl Eş Başkanı Ahmet Aday açıklamada bulundu.

Üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini şiddetle kınayan Aday, bundan sonra insanlık dışı katliamlar yaşanmamasını umduklarını ifade etti. Aday, “Kürt halkı kendi coğrafyasında ve dünyada özgürce yaşamak için bedeller ödemeye devam ediyor” diyen Aday, Avrupa’nın Kürt düşmanlığından ve komplolordan vazgeçmesini istedi. Aday, “Üç Kürt kadın siyasetçiye yönelik gerçekleşen saldırı Kürt kadın özgürlük hareketine yönelik gerçekleşen bir saldırıdır. Fransa bu saldırının sorumlularını bir an önce ortaya çıkarmalıdır. Komplo ve katliamlarla Kürt halkını mücadelesinden vazgeçireceklerini sananlar bu komplolardan vazgeçin. Kürt halkı tüm saldırı ve komplolara rağmen mücadelesini sürdürmeye devam ediyor” diye konuştu.

GÜRKAN: FRANSIZ HÜKÜMETİ KONUYU AYDINLATMALI

Aday’ın konuşmasının ardından söz alan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise, saldırıyı lanetleyerek başladığı konuşmasında, “Bu sıradan adli bir vaka değil. Öyle olsa kafada soru işareti olabilirdi” dedi.

Kürt sorunun bölgesel bir sorun olduğunu ifade eden Gürkan, “Saldırının ardında derin güçler var. Fransız hükümeti konuyu aydınlatıp kamuoyuna açıklamalıdır. Türkiye ise çözüm konusunda adımların atıldığı şu günlerde süreci sekteye uğratmamak adına gerekeni yapmalıdır” diye konuştu.

Protesto eylemi, yapılan konuşmalar arından atılan sloganlarla son buldu.