Anasayfa , Avrupa , Paris ve Strasbourg’da 18 Mart Politik Tutsaklarda Dayanışma Günü Etkinlikleri

Paris ve Strasbourg’da 18 Mart Politik Tutsaklarda Dayanışma Günü Etkinlikleri

Paris 1ATİK | 23-03-2014 | ATİK – UPOTUDAK, ADHK ve AÖTDK tarafından örgütlenen hapishaneler sempozyumu kampanyası çerçevesinde Paris’te stand ve imza kampanyası gerçekleştirildi.  İmza kampanyası  aynı gün Paris’te grevdeki işçilerin miting  ve yürüyüşünün olduğu alanda gerçekleştirildi. Dolayısıyla daha öncesinde kendi çevremizle sınırlı diyebileceğimiz kampanyamız bu sayede Fransız işçi ve emekçilere de ulaştırlmış ve bir çok imza toplanmış oldu.

PARİS: MART AYINDAKİ DİRENİŞLERİ SELAMLIYOR KATLİAMLARI LANETLİYORUZ!

Paris’te 20 Mart günü; Mart ayındaki direnişleri selamlayan, katliamları lanetleyen bir etkinlik gerçekleştirildi. Demokratik Kitle Örgütleri Platformu (DEKÖP) – Paris’in gerçekleştirdiği etkinlik, hazırlanan Türkçe ve Fransızca metnin okunmasıyla başladı.  “Mart  ayı, sınıflar mücadelesi açısından ülkemizde ve dünyada birçok önemli gelişmeye tanıklık etmiştir. Bir taraftan büyük katliamlar diğer taraftan da büyük direnişler doğallığında içiçe yaşanmıştır.

İnsanlık Halepçe, Gazi,  Beyazıt ve Paris Komünü’nde  egemen sınıfların katliamlarına tanıklık ederken  aynı zamanda işçi ve emekçi halkların direnişine ve Paris Komünü’nde olduğu gibi bu karşı koyuşu iktidar deneyimiyle taçlandırmasına da tanıklık etmiştir,. Yine bu ay  Kürt halkının Demirci Kawa önderliğinde esarete karşı başkaldırışınında ayıdır. Yine bu ay Mahir  Çayan ve yoldaşlarının kahramanca direnişlerine tanıklık etmiştir. Mart ayı aynı zamanda  proletarya ve emekçilerin  büyük öğretmeni Karl Marx’ın aramızdan fiziken ayrıldığı bir ay olmuştur” sözleriyle başlayan metinde   gerçekleşen direniş ve katliamlar ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Etkinlik  direnişdeki Greif işçilerinin direnişine ilişkin  yapılan açıklama ile sona erdirildi. Etkinlik boyunca “Berkin Elvan Kavgamızda Büyüyecek!”, “16 Mart Beyazıt Şehitleri Ölümsüzdür!”, “12-15 Mart Şehitlerini Unutmadık, Unutturmayacağız!”, “Halepçe Soykırımını Unutma, Unutturma!”, “Karl Marx Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor!”, “Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür!”, “Biji Newroz!”, “Yaşasın Paris Komünü!”, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!”, “Katil Devlet Hesap Verecek!” sloganları atıldı.

Paris 2

Strasbourg:

Kawa’nın karanlığa yaktığı isyan ateşinin, başkaldırının sembolü Newroz, Strazburg’da 21 Mart Cuma günü kutlandı.

Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan meşaleli yürüyüşle başlatıldı. ATİK ve Partizan’ın da flamalarıyla katıldığı yürüyüşte sık sık “Biji Newroz!” sloganı atılırken Türkçe, Kürtçe ve Fransızca olarak da “Kahrolsun Türkiye’deki Faşist Düzen!”, “Yaşasın Halkların Enternasyonal Dayanışması!” gibi sloganlar da atıldı.

Meşaleli yürüyüşün ardından Kleber Meydanı’nda toplanan kitle burada halaylar çekti. BDP temsilcisinin yaptığı konuşmanın ardından, ATİK temsilcisi de bir konuşma gerçekleştirerek Newroz’un önemine değindi. ATİK temsilcisi tüm göçmenleri her türlü haksızlığa ve gericiliğe karşı örgütlenmeye çağırarak konuşmasını sonlandırdı. Etkinlik, çekilen halaylarla son buldu.

Paris 3