Anasayfa , Avrupa , Paris Katliamı İsviçre de Protesto Edildi.

Paris Katliamı İsviçre de Protesto Edildi.

indexİSVİÇRE I11.01.2013I İsviçre Kürt Kadın Hareketi çağrısı üzerine yüzlerce kitle, Paris de katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için protesto yürüyüşü gerçekleştiridi.

 11 Ocak 2012 Tarihinde İsviçre’nin başkenti Bern, Helvetiaplatz’da saat 13.00 den itibaren Terorist Türkei, Şehit Namırın, sloganlarıyla toplanan kitle, korteş oluşturarak saat 14.00 de yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe Demokratik Kitle Örgütlerinden, FEKAR, İGİF, SKB ve İTİF’in yanısıra Türkiye Devrimci hareketlerinden PARTİZAN ve MLKP de katılarak katliamı protesto ettiler.

Şehit Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyle Söylemezin resimleri ve Ocalan bayrakları ile başlayan yürüyüş, şehrin çeşitli yerlerinden geçilerek miting alanine gelindi. Miting alanında şehitler şahsında yapılan saygı duruşunun ardından, Kadın Hareketi adına yapılan konuşmada, “Bu katliamın arkasında Faşist Türk Devleti olduğunu ve bu katliamı Fransa devleti mutlaka acıga çıkarmalı ve yargılamalıdır. Tüm yapılan baskı ve katliamlara asla boyun eğmiyeceklerini iafde eden kadın hareketi temsilcisi sloganlar eşliğinde konuşmasını bitirdi.” Almanca yapılan açıklamanın ardından, Bern Halk Meclisi adına yapılan konuşmada, Paris katliamını kınayarak, yarın yapılacak Paris’deki protesto mitingine tüm yurtseverleri ve dostlarını güçlü bir katılım çağrısı yapılmasının ardından protesto etkinlik sloganlarla bitirildi.