Anasayfa , Avrupa , Paris Hapishaneler Sempozyumu Tanıtım Toplantısı

Paris Hapishaneler Sempozyumu Tanıtım Toplantısı

UPOTUDAKPARiS |07-03-2014 | Uluslararasi Hapishaneler Sempozyumu tanıtım toplantılarının bir ayağı da 2 Şubat 2014 tarihinde Paris ‘de  gerceklestirildi. ACTIT  derneğinde gerçeklesen etkinlik,  Alınteri temsilcisinin organizasyonun niteliği ve amaçlarına ilişkin yaptığı sunum  ile başlatıldı.

Alınteri temsilcisi ,hazırlanan ortak metin doğrultusunda hapishanelerde bulunan  devrimci tutsakların karşı karşıya kaldıkları sorunlar ve özellikle de hasta tutsakların durumuna ilişkin açıklamalar yaptıktan sonra, hapishanelerdeki hak ihlalleri ve tutsakların maruz kaldıkları uygulamalar karşısında kamuoyu oluşturmanın önemi üzerinde durdu.

Yine konuşmanın devamında , başlatılan kampanyanın nasıl daha aktifleştirilebiceği ve önümüzdeki süreçte belirlenen kararlar doğrultusunda bölge olarak yapılması gerekenlere değinildi.

Katılımcılar tarafından yapılan değerlendirme ve konuşmalardan sonra 1 Mart ta bir yürüyüş yapılması ve Mart ayının 3. Haftasında stand açılması yönünde karar alındı.

Dinleyicilerden gelen çeşitli öneriler ve yapılan degerlendirmelerle toplantı bitirildi.

DEVRİMCİ TUTSAKLAR YALNIZ DEĞİLDİR
Türkiye’de gerçekleştirilecek Uluslararası Hapishaneler Sempozyumu’ na hazırlık ve kamuoyu yaratma amaçlı avrupanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda  ilk etkinlik 2 Şubat 2014 tarihinde Paris ‘de  gerceklestirilmişti. Burada alınan kararlar doğrultusunda 1 Mart 2014 tarihinde Paris te bir yürüyüş gerçekleştirildi. Paris’ in merkezi alanlarından biri olan Gare de L’est ‘den  başlayan yürüyüş  Strasbourg Saınt Denis bölgesine kadar devam etti.Yürüyüş süresince hapishanelerdeki devrimci tutsakların durumuna dikkat çekmek için çeşitli sloganlar atıldı.

Yürüyüş boyunca Türkiye ve Türkiye Kürdistanı’nda ve de dünyada komünist devrimci ve tüm politik tutsakların maruz kaldıkları ağır insanlık dışı koşullar ifade edildi.14 yıl önce 19 Aralık 2000 de hapishanelerde gerçekleştirilen katliama dikkat çekilerek bu katliamın arkasından saldırıların hız kesmeden devam ettiği, hasta tutsakların ölüme terkedildiği,  devrimci tutsakların her hareketi çeşitli gerekçelerle havalandırma görüş mektuplaşma haklarından mahrum bırakıldıkları , zaten tecrit altında olan tutsakların tecrit hücrelerine atıldığı, onur kırıcı arama dayatmalarına maruz kaldıklarına değinildi. Yine son süreçlerde özellikle daha fazla gündeme gelen havalandırmalara görüntü ve ses kaydı yapan kameraların yerleştirildiği buna karşı çıkan devrimci tutsakların ise bu nedenlede yoğun saldırılara maruz kaldıklarına değinildi.
Yürüyüş esnasında devrimci demokrat ilerici yurtsever halkın hapishanelerdeki devrimci tutsakları sahiplenmeleri onları yalnız bırakmamaları ve onlarla daha güçlü dayanışmalar içer,s,ne girmeleri gerektiği ifade edildi.

Yürüyüş boyunca coşkulu bir biçimde « Devrimci Tutsaklar Yalnız Değildir » ,   « Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur »  sloganları Türkçe ve Fransızca olarak atıldı.Ayrıca, Türkçe ve Fransızca pankartlar yürüyüşte taşındı. Yürüyüşün bitirileceği yere gelindiğinde ise ,hazırlanan metin Turkçe ve Fransızca olarak okundu.

ATİK (UPOTUDAK), ADHK, AÖTDK ‘nin organize ettigi eyleme  ODAK, KIZILBAYRAK, DEVRİMCİ PROLETARYA destek sundu.