Home , Takvim , Panel: Türk egemen sınıflarının saldırıları ve KCK özgülünde cezaevlerindeki hak ihlalleri

Panel: Türk egemen sınıflarının saldırıları ve KCK özgülünde cezaevlerindeki hak ihlalleri

Bilindiği üzere 12 Haziran seçimleri, öncesi ve sonrasıyla faşist Türk devletinin AKP ve işbirlikçileri eliyle Kürt Siyasal mücadelesini tasfiye etmeye dönük saldırların gerçekleştiği bir süreç oldu.

Başta YSK kararları olmak üzere, yürütülen siyasal operasyonlarla Bağımsız Adaylar ve dostlarının çalışmaları baltalanmak istenirken, diğer yandan askeri operasyonlarla gerek Kürt Özgürlük Haraketine gerekse Silahlı mücadele yürüten diğer Devrimci Örgütlere karşı imha saldırılarına hız verildi. Öyleki bu süreçte bir çok özgürlük savaşçısı şehit olmuştur.

Türkiye cezaevlerinde yatan binlerce devrimci demokratın ortak sorunu olan hak ihlalleri, bu kez KCK davasıyla yargılanan seçilmiş milletvekillerinin engellenmesiyle bir kez daha açığa çıkmıştır.

Bununla da sınırlı kalmayan saldırılar, gelinen aşamada Avrupaya da sıçramış, Kürt siyasal mücadelesine dönük baskılar artmıştır. Başta Fransa olmak üzere Kürt siyasal mücadelesi kriminalize edilmeye çalışılmaktadır.

Bu temelde , Türk egemen sınıflarının son süreçteki bu saldırıları ve KCK özgülünde cezaevlerindeki hak ihlallerini konu alan panele tüm Yurtsever, Devrimci ve demokrat halkımızı davet ediyoruz.

Düzenleyen: FED-KOM ve HTİF

Tarih : 3 Temmuz Pazar

Saat : 14.00 / 17.00 arası

Yer: Kürt Kültür Derneği

Radar straat 21 Den Haag