Anasayfa , Takvim , Kahvaltı – DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura işçileri ile dayanışma

Kahvaltı – DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura işçileri ile dayanışma

DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura’da ki işçilerin sürdürdükleri mücadelenin başarılı olması için uluslararası dayanışmayı büyütelim!

Son günlerde tüm dünyada yaşadığımız gelişmeler ortadadır. Başta Avrupa’da olmak üzere tüm dünyada hızla şiddetlenen bir işçi mücadelesi vardır. Daha Fransa ve İngiltere’deki eylemleri unutmadan şimdi de Türkiye’de benzer işçi direnişleri yaşanmaktadır. Daha dün TEKEL işçilerini konuşurken bugün çok daha sert koşullarda DERİ işçilerinin eylemlilikleri söz konusudur.

Sendikaya üye olmanın bile işten çıkartılmanın yeterli bir sebebi olduğu Türkiye’de DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura’da çalışan işçilerinin durumu bu gerçekliği tekrardan gündeme taşıyor.

Örgütlenmek ve demokratik hakları talep etmek tüm yeryüzünde “en doğal hak” olarak tabir edilirken DESA, Grup Suni Deri ve Yeşil Kundura’da çalışan işçilerin bu hakkının gasp edilmesi kadar tahammül sınırlarını zorlayan bir olay olamaz. Özellikle “demokrasi” güfteleri okunan Türkiye’de, halende sendikal mücadele tüm yasal düzenlemelere karşı halen “illegal” gibi lanse edilmekte, bu mücadeleye katılan işçi ve emekçiler işkence niteliğindeki uygulamalara göğüs germek zorunda kalmaktadır. Örgütlenmek ve özlük hakları için mücadele vermek hepimizin en doğal hakkıdır ve vazgeçilmezidir.

Bizler,Hamburg Kültür ve Dayanisma Dernegi olarak; bu direnise bir duyarlilik yaratmak ve bir nebze de olsa maddi katki sunmak icin bir kahvalti düzenliyoruz ve düzenleyecegimiz bu kahvaltiya tüm bsain mensublarini ve halkimizi davet ediyoruz..

TARIH: 27.02.2011

SAAT   : 11.00

Yer        : Hamburg kültür ve Dayanisma Dernegi

(Bartelsstr 21, 20357-Sternschanze)

DÜZENLEYEN: Hamburg Kültür ve Dayanisma Dernegi