Anasayfa , Takvim , Paneller – Gelişmelerin Işığında Alevi Açılımı Ve Gerçekleri

Paneller – Gelişmelerin Işığında Alevi Açılımı Ve Gerçekleri

Kendi içinde ve başka platformlarda demokratikleştiğini iddia eden ve dışarıya karşı bu manzarayı vermek isteyen Türkiye devleti, son günlerde özellikle Kürt ve Alevi açılımlarıyla karşımıza çıktı.

93 yılında 35 aydın, sanatçı, yazar ve emekçiyi düzenlediği provakasyonla yakarak katledenler, bunu saatlerce televizyonlarda canlı yayın olarak verenler bugün Alevi açılımı adı altında Alevilerin kendi katilleriyle aynı masaya oturmasını istiyor.

Bir diğer yandan ise Türkiye halkı bu yaklaşıma asla yabancı olmadı. Dersim’den, Çorum’dan, Maraş’tan, Cizre’den bu gibi politikaları tanıyan Türkiye halkı, bugün bu politikaların yakından seyircileri haline geldi.

93 yılından devletten bağımsız Alevi örgütlenmeleri dağıtmak, faaliyetçi ve aktivistlerini yıldırmak için katliam halen unutulmazken, halen katledenler “iyi çocuklar, bizim halkımız” olarak tabir edilirken ortaya konan ve somutta ne olduğu kamuoyuna asla tam açıklanmayan “Alevi Açılımı”nı konuşmak ve tartışmak için araştırmacı-yazar Esat Korkmaz’la paneller düzenlenecektir.

ATİGF olarak Avusturya’nın 7 bölgesinde düzenlenecek paneller dizisine aynı zamanda Alevi Dernekleri temsilcileri de katılacaktır. 11 Haziran Innbruck, 12 Haziran Wörgl, 13 Haziran Voralberg, 18 Haziran St. Pölten, 19 Haziran Linz ve 20 Haziran Final olarak Mehmet Ali Cankaya´nin katilacagi Viyana Panelini gerceklestricegiz.

Tüm duyarlı kamuoyunun paneller dizisine katılımını bekleriz.

ATIGF yönetim Kurulu