Anasayfa , Avrupa , Özgürlük Talebi Yasaklanamaz! Polis Yasası, PKK Yasağı ve Milliyetçiliğe Karşı Ortak Mücadele

Özgürlük Talebi Yasaklanamaz! Polis Yasası, PKK Yasağı ve Milliyetçiliğe Karşı Ortak Mücadele

HABER MERKEZİ |01.12.2018| Almanya’nın başkenti Berlin’de, PKK yasağı, ırkçılık ve polis yasalarına karşı merkezi bir yürüyüş düzenlendi. Çağrısını 70’den fazla sivil toplum kuruluşunun, siyasetçilerin, insan hakları savunucularının ve akademisyenlerin yaptığı yürüyüş eylemi 1 Aralık 2018`de saat 13:00`da Almanya genelinde merkezi olarak yapıldı.
Almanya genelinde yükselen ırkçılık, yürürlüğe konmak istenen polis yasalarına dikkat çekmek ve 25 senedir yürürlükte olan PKK yasağına karşı binlerce kişi başkent Berlin’de Rotes Rathaus önünde bir araya geldiler.
1993`de  dönemin Alman hükümetinin ilan ettiği PKK yasağı ile, 25 yıldır Almanya’da sayıları  bir milyonu geçen Kürt kitlesinde ve Alman demokrasisinde yarattığı tahribatlara dikkat çekildi. Alman devletinde PKK yasağının kaldırılması talebi bir kez daha yinelendi.
“Özgürlük talebi yasaklanamaz- Polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” şiarı ile düzenlenen yürüyüş, saat 13.00’te başlayarak , Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinin Spreewaldplatz meydanında son buldu.
Eyleme  yerli ve göçmen bir çok örgüt ve kurum bayrak ve pankartları ile katılarak enternasyonal dayanışmanın en güzel örneğini gösterdiler.Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATiK)`da yürüyüş eylemine katılarak destek verdi.
Binlerce kişi toplanma alanında ve yürüyüş esnasında hep bir ağızdan tek yumruk halinde “Hoch die internationale Solidarität”, “Weg mit dem PKK-Verbot”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Tod tod tod dem Faşizmus Überall” gibi sloganlar atarak enternasyonal dayanışmanın en güzel örnekleri sergilendi.