Anasayfa , Dünya , Öğrenci Sendikaları Aydınlar için Özgürlük İstiyor

Öğrenci Sendikaları Aydınlar için Özgürlük İstiyor

Hindistanın 6 farklı eyaletinde tutuklanan aydınların serbest bırakılması için Nepal, Bangladeş, Almanya ve Hindistanda bulunan öğrenci sendikaları ortak metin hazırladılar.

Hazırlanan metnin tamamı:

28 Ağustos’ta Hint polisi, 6 eyalette es zamanlı olarak yaptığı ev baskınlarında 8 toplum lideri ve entelektüeli gecen yıl Dalitler için yapılan bir protesto yürüyüşünde şiddet kullandıkları idadisiyle ellerinde somut delile dayanmadan sadece şüphe üzerine göz altına alarak tutukladı.

Tutuklular arasında İnsan Hakları aktivisti Sudha Bharadwaj, saygın devrimci şair Varavara Rao, yazar Arun Ferreira, Vernon Gonsalves, muhabir Gautam Navlakhan bulunuyor. Bu yasadışı ve adaletsiz tutuklamaları gerçekleştirerek, Hint polisi bir kez daha Hindistan’ın sözde demokrasisini ortaya çıkardı.

Hindistan’ın şu an içinden geçtiği süreci adı konulmamış OHAL olarak değerlendiriyoruz. Hükümetin ve polisin, hükümetin faşist planlarına en ufak bir direniş işareti göstermesi halinde herhangi bir kimseyi tutuklamak üzere harekete geçmesi OHAL halinin somut kanıtıdır.

Hint halkı ve Hint demokratik devriminin müttefikleri olarak, kitle tutuklamasını protesto etmek ve Modi’nin faşizmine karşı kolektif seslerimizi yükseltmek, dünyadaki tüm özgürlük mücadelesi verenlerin görevidir.

Tutuklananların derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, serbest bırakılmaları için devrimci harekete geçecek devrimci inisiyatiflerin yaratılmasını istiyoruz

İmzacılar:

  1. Atif Anik, Devrimci Öğrenci-Gençlik Hareketi Başkanı, Bangladeş
  2. Jugendwiderstand Gençlik Direnişi, Almanya
  3. Arunank, Öğrenci Sendikası (Telangana) Eyalet Genel Sekreteri, Hindistan
  4. Kara Lenina Taggaoa, Filipinler Öğrenci Ligi (LFS) Ulusal sözcüsü, Filipinler
  5. Demokratik Öğrenci Sendikası, Hindistan
  6. Parvez Lelin, Bangladeş Öğrenci Federasyonu, Bangladeş
  7. Saeed Bilash, Chatra Ganamanch, Bangladeş
  8. Chiranjiwi Dhakal, Nepal Ulusal Bağımsızlık Öğrenci Sendikası (Devrimci) Genel sekreteri (ANNISU(R) Başkanı, Nepal
  9. Bhushan Longjam, Manipur Sosyalist Öğrenci Sendikası Genel SekreteriManipur
  10. Dayar-i-Shauq Öğrenci Sendikası, Hindistan
  11. Ram Nepali, Nepal Ulusal Bağımsızlık Öğrenci Sendikası (Devrimci) Genel sekreteri (ANNISU(R)), Nepal

kaynak: http://www.redspark.nu/en/peoples-war/india/immediately-release-the-leaderships-and-activists-of-the-democratic-movements-of-india/