Anasayfa , Haberler , Özsavunmasını kullanan Namme’nin duruşması ertelendi

Özsavunmasını kullanan Namme’nin duruşması ertelendi

Türkiye|30.11.2017|Kendisini öldürmek üzere olan eski kocasını özsavunma hakkını kullanarak öldüren Namme Öztürk’ün davası yine ertelendi.

Silahını çekip kendisini vurmak üzereyken eski kocasını öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davaya bugün devam edildi.

25 Temmuz 2016 tarihinden bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Namme, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya ölen Kazım Aydemir’in babası Cemalettin Aydemir de katıldı.

“Boşanmasına rağmen şiddetten kurtulamadı”
Duruşmada bir tanık dinlendi. Okul yıllarından bu yana tanıdığı Namme’nin evlendikten sonra garip davrandığına dikkat çeken tanık, “Evliliğinde yaşadığı sorunları anlatırdı. Psikolojisi çok bozuktu. Çok sefer aldatıldı. Birkaç kez vücudunda morluklar gördüm. Aldattiğı için boşandı. Nereden bildiğini sorduğumda, elindeki mesajları gösterdi. Namme çocukları için çok üzülüyordu. Kazım, çocuklarını almak için eve geliyordu. Boşanmasına rağmen şiddetten kurtulamadı. Namme bu sırada çok korktuğunu söylüyordu” dedi.

Namme: “Ölenin hakkını savunuyorsunuz ama … “
Savunma yapan Namme Öztürk, konuşmakta güçlük çekti. Namme, şu ifadeleri kullandı: “Benim çocuklarıma ihtiyacım var, onların da bana. Yaramızı ancak biz iyileştirebiliriz. Kazım’ın hala ayıplarını örtüyorum. Babası burada, yanında söyleyemeyeceğim çok şeyler var. Ama babası Kazım’ın evli kadınlarla birlikte olduğunu biliyordu. Ben bunu bilerek, isteyerek yapmadım. Sizden biraz empati istiyorum. Ölenin hakkını savunuyorsunuz biliyorum ama iki çocuğumun ve benim hakkım da size emanet. Tahliyemi istiyorum.”

Mahkeme heyeti, darp raporunun istenmesi için İçmeler Polikliği’ne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 25 Ocak 2018’e erteledi. (Etha)