Anasayfa , Avrupa , Öğrenciler Sıra Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Öğrenciler Sıra Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Offenbach |30.08.2017| Almanya’nın Offenbach kentinde 70 lise öğrencisinin Afganistan başta olmak üzere ülkelerine geri gönderilmelerini 500 kadar öğrenci protesto etti. Radyo FFH’nın belirttiğine göre; dayanışma olarak sokaklara çıktıklarını belirten sınıf başkanları, geri gönderilme yerine onlara şans verilmesi gerektiğini belirtti.

„Dayanışma Güçlendirir!“

Şehir Öğrenci Kurulu’nun çağrısını yaptığı ve birçok öğrenci dövizleri ile geri gönderilme halinde öğrencilerin hayatlarının tehlikeye düşeceğini belirten sloganlar haykırdılar. „Dayanışma güçlendirir – Sınırdışılara karşı hepbirlikte karşı duralım!“ dövizlerinin dikkat çekildiği yüryüş Dreieich Parkı’ndan başlandı ve Offenbach Belediyesi’nde son buldu. Birçok öğrenci iskelet kafatasının resmini suratlarına asarak sınırdışıları proetsto ettiler.

Radyo FFH’ya konuşan Şehir Öğrenci Kurulu temsilcisi Hibba Kauser, öğrencilerin güvenli olmayan bir ülkeye sınırdışı edileceklerini vurguladı ve belkide onları ölüme göderilecekleri dile getirdi. Bunun kabul edilemeyeceğini belirten konuşmacı, sıra arkadaşlarının sınır dışı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Alman Devleti 18 yaşını geçmiş her sığınmacıyı geri gönderebiliyor. Gönderilen öğrencilerin çoğu Afganistan kökenli. 18 yaşaltı kişilerin geri gönderilmeleri ise şimdilk yasak.

Gençlik Kurumları Tepkili

Birçok gençlik kurumu sınır dışıları protesto eden açıklamalar yayınladılar. Yapılan açıklamalarda Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerin savaş durumunu yaşadıkları Afganistan’da 2016 yılında 11.500 kişinin katledilğini, bu rakamların üçte birini ise çocukların oluşturduğunu belirtiyorlar. Gerek gençlik kurumları gerekse de Şehir Öğrenci Kurulu durumun takipçisi olacaklarını belirten açıklamalar yaptılar.