Anasayfa , Haberler , OCML-VP’den Tutsakları Sahiplenme Çağrısı: ATİK YALNIZ DEĞİLDİR!

OCML-VP’den Tutsakları Sahiplenme Çağrısı: ATİK YALNIZ DEĞİLDİR!

Fransa’da faaliyet sürdüren Marksist Leninist Komünist Örgüt-Proleter Yol(Organisation Communiste Marxiste-Léniniste-Voie Prolétarienne OCML-VP), yaptığı açıklama ve çağrıyla ATİK tutsaklarını sahiplenmeye çağırdı. Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak yapılan açıklamayı ATİK Haber Merkezi olarak paylaşıyoruz.

atik n'est pas seul

ATİK ile Dayanışma ! – Avrupa Türkiyeli Göçmen İşçiler Konfederasyonu –

17 Haziran 2016 Almanya’da ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) aktivisti ve Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) üyesi olduğu gerekçesiyle 10 devrimciye mahkeme açılmıştır. Bu 10 yoldaş Almanya, Fransa, Yunanistan ve İsviçre’de eşzamanlı operasyonda gözaltına alındılar

Ve şu an zor şartlarda tecrit altında kalıyorlar ve sadece kendi yakınları veya avukatları ile sınırlı görüşme yapabiliyorlar.

Bu 10 devrimci daha önce Türkiye’de TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist) üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış uzun süre hapis yatmış ve sağlık sorunları olan yoldaşlarımızdır. Alman hükümeti 129 /a-b yasasını kullanarak, 10 kişiyi kendi ülkesinde “terörist faaliyetler” yürütmekten dolayı dava açtı ise eğer suçlayabilir. Ancak, TKP / ML Alman hukuk tarafından tanınmış “terörist örgütler” listesinde değildir.

TKP/ML, bir komünist partisidir, 44 yıldır sömürüsüz sınıfsız bir dünya yaratmak için mücadele ediyor. Türkiye ve Türkiye Kürdistanı topraklarında savaşıyor. TKP/ML’ye bağlı olan Türkiye İşçi Köylü Ordusu (TiKKO) Suriye Kürdistanında uluslararası kurtuluş taburunda Kürt savaşçılarla birlikte faşist DAİŞ’e karşı savaşmaktadır.

Bizler OCML-VP olarak devrimci ve ilerici yoldaşlarımızı sahipleniyor dayanışmamızı büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

ATİK yalnız değildir !
129 / A-B yasası iptal olsun !
Avrupa’da Türkiye ve Kürdistanlı devrimci ve ilerici örgütlerin suç yok !
Avrupa, Türkiye ve Kürdistan’da tüm ilerici ve devrimci politik tutsaklara özgürlük !

http://www.vp-partisan.org/article1640.html