Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’te İbrahim Gökçek İçin Anma!

Nürnberg’te İbrahim Gökçek İçin Anma!

NÜRNBERG | 08.05.2020 | Nürnberg’te İbrahim Gökçek için Grup Yorum ile Dayanışma Platformunun çağrısıyla bir anma düzenlendi.

Nürnberg Grup Yorum ile Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen bir çok kurum, ölüm orucu direnişinde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için bir anma gerçekleştirdi. ATİF’den bir arkadaşın saygı duruşu için okuduğu şiir ve Helin, Mustafa, ve İbrahim Gökçek’in mücadele sürecine ilişkin hazırlanan sinevizyonun gösterimi ile program başladı. Türkiye proletaryasının Komünist önderi İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş ve yoldaşları, Haki Karer ve Dörtler, 1 Mayıs şehitleri, Seyit Rıza ve arkadaşları olmak üzere tüm Mayıs şehitlerini anmak için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Etkinlikte ayrıca Can Dündar’ın İbrahim Gökçek ve eşi Sultan Gökçek için hazırladığı sinevizyon gösterildi.

ATİF, Partizan, Medya Halk Evi, AGEB, Maraş Girişimi, Alevi Kültür Merkezi, DKP, Halk Cephesi, Bir-Kar ve SYKP taraftarları anmaya katıldı. Bir çok kurum söz alarak gündeme ilişkin görüşlerini belirtti. Yapılan konuşmaların büyük çoğunluğunda faşist baskılara karşı ortak mücadelenin gerekliliği gündeme getirildi.

Partizan adına yapılan konuşmada; cenazelerin kaçırıldığı hatta mezar taşlarının bile parçalandığı bir dönemde faşizme karşı birleşik mücadelenin önemine vurgu yapıldı.
DKP adına yapılan konuşmada ise 8 Mayıs faşizmden kurtuluş gününe ilişkin bir konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından Grup Yorum’dan türkü ve marş dinletisi yapılırken

İbrahim Gökçek Ölümsüzdür!
Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!
sloganları ile Alevi Kültür Merkezi’nde sınırlı sayıda kişiyle yapılan etkinlik sonlandırıldı.